CHP'den Kovid-19 tepkisi: Salgın kontrolden çıkıyor, ciddi önlemler almayı düşünüyor musunuz?

CHP'den Kovid-19 tepkisi: Salgın kontrolden çıkıyor, ciddi önlemler almayı düşünüyor musunuz?

Koronavirüs (corona virüs) salgınının kontrolden çıkmaya başladığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi 'Ankara Şehir Hastanesi'nde normalleşme döneminde yalnızca 3. kule pandemi hastanesiyken şu an 1 ve 2. kule de pandemi hastanesi oldu' dedi. İlgezdi, iktidara 'Ciddi ek önlemler almayı düşünmüyor musunuz?' diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, koronavirüs vakalarının bir türlü düşmediğini ve uzmanların Ekim, Kasımd'a durumun daha da kötüleyeceğini ifade ettiğini belirtti.

Sağlık çalışanları arasında ölümler ve bulaşma oranlarının sürekli artmaya devam ettiğini, hastanelerin pandemi hastanesine dönüştürüldüğünü belirten İlgezdi, iktidara "Ciddi ek önlemler almayı düşünmüyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

İlgezdi, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının gayreti sayesinde birçok hastanın sağlığına kavuştuğuna işaret ederek, insan üstü bir çalışma ile 7 aydır çalışan hekimler ve sağlık çalışanlarının yaşadıkları zorluklara dikkati çekti.

"AMBULANSLAR HASTANE HASTANE GEZİYOR"

Hekimler için sürekli 'ek ödeme yapılacak' açıklamaları olduğunu ifade eden İlgezdi, "Ek ödeme müjdeleri verilen sağlık çalışanları hakkında sanki toplumda çok yüksek maaş alıyorlar imajı yaratılmıştır. Bu imaj, hayatları pahasına hasta bakan hekimler ve sağlık çalışanlarına yönelen şiddetin ana sebeplerinden biri olmaktadır. Üstelik tüm müjdelere rağmen birçok hekim ve sağlık çalışan ek ödemelerini almamıştır" ifadelerini kullandı.

İlgezdi, şöyle devam etti: "Salgın kontrolden çıkıyor. Ankara Şehir Hastanesi'nde normalleşme döneminde yalnızca 3. kule pandemi hastanesiyken şu an 1 ve 2. kule de pandemi hastanesi oldu. Odalar iki kişiliğe çıkarıldı, Numune Hastanesinin bir kısmı tekrar açılarak hasta kabulüne başladı ama yine yetmediği için şimdi de çocuk hastanesine yetişkin Kovid-19 hastaları yatırılmaya başladı. Numune Hastanesinde yeni bloklar hasta kabulü için düzenleniyor. Ankara'da her gün hastanelerde yer bulmak için saatlerce hastane gezen ambulans haberleri alıyoruz."

"DAHA SERT TEDBİRLER ALINMALI"

Salgına karşı Bilim Kurulunun önereceği daha 'sert' tedbirlerin alınması gerektiğini belirten İlgezdi, "Tatilden, köylerinden büyükşehirlere geleceklerle diğer büyük şehirlerin de Ankara'ya benzeyeceği aşikardır. Çok daha sıkı önlemler alınmazsa, salgın iyice kontrolden çıkacak." ifadesine yer verdi.

İlgezdi, pandemi döneminde yetişmiş sağlık çalışanlarına ihtiyacın çok yoğun olduğunu vurgulayarak, Sağlık Bakanlığı'nın yardımcı sınıflarda eleman ihtiyacı için yeni alım yapmadığını, yetişmiş elemanların istihdama kazandırılmadığını, hasta yakınlarının salgın koşullarında koronavirüslü hastalarının yanında refakatçi olarak kalmaya zorlandığını da sözlerine ekledi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cuma namazı çıkışında koronavirüs salgını hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ölüm sayılarının 64-65'e kadar artmasının önemli olduğunu belirterek "Vaka sayılarında 1700-1800'lere kadar bir çıkışın olduğunu gördük. Tabii mecburen şimdi tekrar işi sıkmak durumundayız. Onun için de Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığımız bu konudaki tedbirlerini artırmak durumunda" demişti.

Erdoğan şöyle devam etmişti: "Bizler de özellikle gerek toplum taşım araçlarında olsun gerek düğün, nikah, restoran vesaire buralardaki yaklaşımlarımızı daha kararlı bir hale getirdik. İçişleri Bakanlığımızın da yapmış olduğu açıklamayla buralardaki uyarılarımız daha sıkı bir durumda. Bunu yapmak konumundayız. Çünkü bunları biz keyfi yapmıyoruz. Bunlar zevkimizden olan şeyler değil. Sadece halkımıza olan özellikle duyarlılığımızdandır. Halkımız bu noktada herhangi bir sıkıntı yaşamasın, bundan dolayıdır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN