CHP'li Kasap'tan Zafer Havalimanı iddiası: Kayıp 7 milyon euro

CHP'li Kasap'tan Zafer Havalimanı iddiası: Kayıp 7 milyon euro

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Zafer Havalimanı'na 1,2 milyon yolcu garantisi verildiğini ancak geçtiğimiz yılki yolcu sayısının sadece 7 binde kaldığını belirterek "Zafer Havalimanı'nda 2020 yılında kamunun kaybı yaklaşık 7 milyon avro ve 2021 Ocak kuruyla bu bedel ödendi" dedi.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Zafer Havalimanı'ndan 2020 yılında devletin zararını açıkladı.

Kasap, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kamu-özel işbirliğiyle yapılan projelere ilişkin eleştirilerde bulundu.

Bunlardan Zafer Havalimanı'nda geçen yıl gerçekleşen yolcu sayısı 7 bin, garanti edilen yolcu sayısının 1,2 milyon olduğunu belirten Kasap, projede hata oranının 2020 yılında yüzde 99,5, 2019 yılında ise yüzde 95 olarak gerçekleştiğini söyledi. Kasap, "Zafer Havalimanı'nda 2020 yılında kamunun kaybı yaklaşık 7 milyon avro ve 2021 Ocak kuruyla bu bedel ödendi." diye konuştu.

"TÜRKİYE HALA BİR ŞEY YAPMIYOR"

Dünyada birçok ülkenin salgını mücbir sebep kabul ederek kamu-özel işbirliği sözleşmelerini feshettiğini, dondurduğunu veya önceden belirlenmiş tutarları aşağıya çektiğini anlatan Kasap, Türkiye'nin hala bu projeler için hiçbir şey yapmadığını savundu.

Kamu-özel işbirliği hastanelerinin 2020 yılı bütçesine yükünün 18 milyar lira olduğunu ifade eden Kasap, şunları kaydetti:

"Geçilmeyen köprülere, otoyollara ve gidilmeyen hastanelere ödenen bedel. Döviz kuru aynı seyrederse 2021, 2022 ve 2023'te toplam hak edilmeyen ödeme 110 milyar lira olacak. Esnaf kıvranıyor. 3 yılda bu projeler için yaklaşık 110 milyar lira vereceksiniz ama esnafa salgında yaptığınız yardım sadece 5 milyar lira. Bu halk, bu soygun düzenini hak etmiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN