CHP'li vekil besicilerin sorunlarını Meclis'e taşıdı

CHP'li vekil besicilerin sorunlarını Meclis'e taşıdı

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, üreticilerin sorunlarını Meclis'te söz alarak gündeme taşıdı ve üreticinin çığlığının duyulması gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, besicilerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı.

İlhan, TBMM'de söz alarak yetiştiricilerin sorunlarını anlattı ve üreticilerden 35 liraya alınan etin kilosunun markette 100 liraya kadar çıktığını vurguladı. 

“Yem girdileri ve diğer maliyetler tavan yapmışken besiciyi sıkıştırmak, onları komisyoncu, stokçu ve aracının vicdanına bırakmak devletin yapabileceği bir sorumsuzluk değildir" diyen İlhan sözlerine şöyle devam etti:

"Bakınız, besicilerimiz artık bıçağın kemiğe dayandığını ve maliyetlerin altında kesim yapmayacaklarını ısrarla ifade etmektedirler. Şu dönemde bile 500 bin Euro’luk lüks makam araçlarını yenilemekten ve Ankara'daki saray yetmezmiş gibi yazlık ve kışlık sarayların yapımına hızla devam etmekten geri kalmayan iktidar; döviz garantili ve kullanılmadığı halde parası vatandaşın cebinden çıkan ölü beton yatırımlarına canhıraş kaynak bulmayı biraz ertelesin ve üreticinin çığlığına ses versin.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN