Cimbom'da sezonun transferi Taylan

Cimbom'da sezonun transferi Taylan

Süper Lig'in 18.haftasında Gençlerbirliği'ni mağlup ederek yeniden zirve iddiasını sürdüren Galatasaray'da, Taylan Antalyalı sezonun geride kalan bölümüne damgasını vurdu. Sezon başında yapılamayan orta alan transferi de Taylan'ın etkili performansı sayesinde Sarı-Kırmızılı takımı olumsuz etkilememiş oldu.

MELİKŞAH AKSU | KARAR

2019-2020 sezonunda Sarı-Kırmızılı formayla beklediği süreleri alamayan Antalyalı, bu sezon başında orta sahaya istenilen transfer hamlelerinin yapılamadığı Galatasaray'da kendisine güvenen hocası Fatih Terim'in güvenini boşa çıkarmayıp formayı kaptı ve bir daha bırakmadı. 25 yaşındaki futbolcu bu sezon Sarı-Kırmızılılar'ın en fazla süre alan futbolcusu olurken, taraftarlarda bu süreçte uzun saçları ve yılmaz karakteriyle oyuncuya 'Cesur Yürek' yakıştırmasında bulunarak sevgilerini gösterdi. 


1995 doğumlu Taylan Antalyalı, soyadının aksine memleketi olan Muğla'nın, Yatağan ilçesinde dünyaya geldi. Futbola 2006 yılında memleketinin takımı Muğlaspor'da başlayan Taylan, günümüzde Altınordu'nun başkanlığını yapan Seyit Mehmet Özkan tarafından 2009 yılında Bucaspor'a kazandırılmıştı. Türk futboluna Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder gibi isimleri kazandıran Özkan'ın tornasından çıkan Antalyalı, 2012 yılında Bucaspor ile profesyonel olma başarısı gösterdi.

Genç yaşında Bucaspor formasıyla başarılı performans sergileyen Taylan, 2014-2015 sezonunda Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Gençlerbirliği kulübünde beklenen performansı sergileyemeyen Taylan bu süreçte Kayseri Erciyesspor ve Haccettepe formaları giyerek 3 sezonda Süper Lig, 1.Lig ve 2.Lig formaları giyerek tecrübe kazandı.2017-2018 sezonu başında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un yolunu tutan Taylan, aynı sezonda Mavi-Beyazlı kulübe tarihinde ilk defa Süper Lig'e yükselme başarısını yaşattı.2018-2019 sezonunda Doğu Anadolu temsilcisi Süper Lig'den tekrardan 1.Lig'e düşerken, oynadığı 31 lig maçında 6 gol 3 asistlik performans gösteren Taylan Galatasaray'ın yolunu tutmuştu. Böylelikle Fatih Terim 2013-2014 sezonu başında ilk kez 18 yaşında Galatasaray'a kazandırmak istediği Taylan Antalyalı'yı 6 sezon sonra transfer etmişti.

TRANSFERE GEREK KALMADI

Taylan Antalyalı Galatasaray'da ki ilk sezonunda Lemina ve Seri ikilisinin ardında forma şansı bulmakta zorlanırken, sezonu 20 maçta boy göstererek tamamlamıştı. 2020-2021 sezonu başında takımda kiralık olarak görev yapan Lemina ve Seri ikilisi takımdan ayrılmış, oyuncu satışı yapma şartı gerçekleşmeden transfer yapamayan Galatasaray yeni bir orta saha kurgusu yaratmakta zorlanmıştı. Galatasaray yönetimi orta saha transferini, tahtanın kapanacağı son günlere bırakırken, Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi ön elemeleri başlamış, bu maçlarda bir daha çıkarmamak üzere formayı sırtına geçiren Taylan Antalyalı Galatasaray yönetiminin transfer planlarını da rafa kaldırtmıştı. Cimbom da adeta yeni bir transfer etkisi yaratan Taylan bu sezon 19 maçta 1688 dakika ile Galatasaray'da bu sezon en fazla süre alan futbolcu oldu. Bu süre zarfı içerisinde kaydettiği 1 gol 2 asistlik performans ile takımına hücum katkısı sağlayan 25 yaşındaki futbolcu 14 gol ile Süper Lig'in en az gol yiyen takımı olan Galatasaray'ın bu başarıyı sağlamasında da büyük rol oynadı. Bu sezon gösterdiği başarılı performans sonrasında Galatasaray sosyal medya hesabı Taylan Antalyalı'yı, uzun saçları ve savaşçı oyun tarzı sebebiyle Mel Gibson'un yönetip başrolünü oynadığı 1995 yapımlı 'Cesur Yürek' filmindeki William Wallace karakterine benzeterek futbolcusunu onore etmişti. Yüzbinlerce etkileşim alan bu paylaşım sonrasında Galatasaray taraftarı da bu sezon ki performansından hayli memnun olduğu futbolcuya destek mesajları yağdırmıştı. 

MİLLİ TAKIMA GÖZ KIRPTI

Bu sezon gösterdiği başarılı performansla, liglere verilen her milli arada Taylan Antalyalı ismi merakla aday kadroda beklenirken, Şenol Güneş oyuncuya bu şansı tanımayarak tepkileri toplamıştı. Türkiye A milli takım teknik direktörü  Güneş basın toplantısında Antalyalı ile ilgili soruya "Taylan geçen sene de Erzurum'da takip ettiğimiz bir oyuncuydu, ön libero biliyorduk, Galatasaray'da arzu ettiğimiz yerde oynuyor, iyi de oynadı. Bizim düşündüğümüz oyuncular arasında. Önümüzde zaman var, çalışmaya devam etsin." demişti. Alt yaş milli takım formasını 44 kez terleten Taylan  Erzurumspor forması giydiği dönemde Demirören Haber Ajansına verdiği röportajda "Milli takım formasını giyip orada kalıcı olmak istiyorum. Kulüp bazında da ülkemizi Avrupa'da temsil etmek istiyorum" demişti. 25 yaşındaki futbolcuyla ilgilenen Avrupa kulüpleri olduğu bilinirken, Antalyalı'nın Galatasaray ile  2022-2023 sezonu sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN