Çin böreği (Spring Roll) nasıl yapılır? Çin böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Çin böreği (Spring Roll) nasıl yapılır? Çin böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Son günlerde artan yemek programları sayesinde vatandaşlar dünya mutfağına daha fazla hakim olmaya başladı. Oldukça sevilen ve lezzetli birbirinden farklı malzemelerin bir araya gelmesi ile evlerinizde kolaylıkla yapabileceğiniz Çin böreği (Spring Roll) nasıl yapılır? Çin böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı nedir? İşte detaylar…

Spring Roll ismi ile bilinen ve Uzak Doğu lezzetlerine meraklı vatandaşlar, ‘Çin böreği (Spring Roll) nasıl yapılır? Çin böreği tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası nedir?’ sorularına yanıt arıyor. Farklı lezzetli börek tarifi arayanlar için tarif haberimizde sizlerle…

MALZEMELER

20 adet pirinç yufkası
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
1 adet orta boy yeşil dolmalık biber
4 dal yeşil soğan
4 adet mantar
1/2 su bardağı soya filizi
5 gram taze zencefil
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı istiridye sos

BÖREKLERİ KIZARTMAK İÇİN

1,5 su bardağı ay çicek yağı

PÜF NOKTASI

Spring roll wrapper veya egg wrapper ismi ile satın alabileceğiniz pirinç yufkalarınızı ılık su ile yumuşatın. Sote sebzelerinizi diri tutmanızda son derece önemlidir.

NASIL PİŞİRİLİR?

İsteğinize göre sebze karışımınıza rendelenmiş veya doğranmış ukru soğan, beyaz lahana veya taze zencefil ekleyebilirsiniz. Sotelerken ise susam yağı kullanabilirsiniz.

Sebzeli böreğinizin içine tavuk ve kıyma ekleyebilirsiniz. Pirinç yufkası yerine üçgen kesilmiş yufka da kullanabilirsiniz.

TARİFİ

Mantar dışında kalan tüm sebzeleri bol su ile yıkayın ve kurulayın. mantarların üzerini nemli bir bez ile kestikten sonra kabaklarınızın keskin bir bıçak ile uzunlamasına kesin. Orta kısımlarında bulunun yumuşak ve çekirdekli kısmı ise kullanmayın.

Kabuklarını soyduğunuz havucunuzu ortadan kestikten sonra çekirdeklerinizi çıkardığınız dolmalık biberleri, taze zencefili, taze soğan ve mantarları uzun ince parçalar halinde kesin.

Soya sos, çok az tuz, istiridye sos, toz şeker, taze çekilmiş nane, taze karabiber ve soya filizini ekledikten sonra tüm sebzeleri 2 dakika kadar daha soteleyin.

Ilık suda beklettiğiniz pirinç yufkalarınızı ılık suda bekletin ve daha sonra tezgaha alın.

Hazırladığınız sebzeli harcı yufkaların iç kısmına doldurun. Sigara böreği sarar gibi rulo şekilde sarın, ay çicek yağını derin bir kaba kızdırdıktan sonra hazırladığınız börekleri ara sıra çevirerek altın rengine erişene kadar kızartın.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN