Çin’de konsol yasağı bitti

Çin’de konsol yasağı bitti

Çin'de aralarında PlayStation 4 ve Xbox One'ın da yer aldığı konsollar için uygulanan satış yasağı kalktı. Ancak ülkede yasaklar tam anlamıyla bitmiş değil.

Çin, her ne kadar teknoloji dünyası için hem üretim hem de pazar anlamında büyük önem taşıyan bir ülke olsa da çeşitli yasakların da söz konusu olduğu bir ülke durumunda.

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de Sony ve Microsoft’un oyun konsollarının da aralarında yer aldığı çok sayıda cihazın satılabilmesi için şirketler tarafından uygulanması gereken bir dizi prosedür vardı.

Sony PlayStation 4 ve Xbox One satışları için önemli bir dezavantaj olan durumun ortadan kalkması hem konsol üreticileri hem de oyun geliştiricileri için olumlu bir haber durumunda.

15-07/27/ekran_resmi_2015-07-27_21_12_21.jpg

Yasaklar bitmiyor!

Öte yandan Çin’de oyun dünyasına dair yasaklar tam anlamıyla kalkmış değil. Ülkede oyunlar için ağır bir sansür bulunuyor. Bu nedenle Çinli oyun meraklıları konsollara erişebilseler dahi çoğu oyuna ulaşamamaya devam edecekler.

Yasakların tamamen kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu henüt net olarak bilinmiyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN