Çin'de toplu test uygulaması yeniden başladı Kabus geri dönüyor

Çin'de toplu test uygulaması yeniden başladı Kabus geri dönüyor

Çin'de vaka sayısının tekrar 100'ün üzerine çıkmasının ardından ülkede panik havası yaşanıyor. Şanghay ve Pekin'de toplu testler tekrar yapılmaya başlandı.

Wuhan eyaletinde ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan koronavirüs Çin'de tekrar yükselişe geçti. Bu durum ülkede panik havasına neden olurken vaka sayısının aylar sonra yeniden 100'ün üzerine çıkması sonrası Şanghay ve Pekin'de toplu testler yapılmaya başlandı.

Aralık 2019'da Wuhan eyaletinde ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan virüs kabusu bir türlü bitmezken, salgın binlerce insanın canını almaya devam ediyor. Koronavirüsün yayılımını büyük oranda durduran Çin’de vaka sayısının tekrar yükselişe geçmesi paniğe neden oldu.

MART 2020'DEN BU YANA EN YÜKSEK VAKA SAYISI

Mart 2020'den bu yana en yüksek vaka sayısına ulaşıldığı açıklanması üzerine Şanghay’da tüm hastane personeline test yapıldı. Başkent Pekin’de de bazı bölgelerde toplu korona testi uygulaması başlatıldı.

Çin’de dün 144 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken, bugün az da olsa düşüşle 103 yeni vaka bildirildi. Yeni vakalardan 94’ü ülke içindeki temaslardan kaynaklandı.

Kuzeydoğu Heilongjiang eyaletinde 47 yeni vaka, Jilin eyaletinde 19 yeni vaka bildirildi. Şanghay’da altı yeni vaka, başkent Pekin’de ise üç yeni vaka kayıtlara geçti.

Reuters’ın abonelerine servis ettiği fotoğraflarda, Pekin’de ortaya çıkan vakaların ardından başlatılan toplu test uygulamasındaki uzun kuyruklar dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN