Çinli yetkiliden aşı açıklaması: Yanlış anlaşıldım

Çinli yetkiliden aşı açıklaması: Yanlış anlaşıldım

Daha önce yaptığı basın açıklamasında aşılama sürecinin gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen CDC Direktörü Gao Fu, Çin aşısının güvenilir olmadığı yönünde çıkan yorumlara sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek cevap verdi. Gao Fu, insanların tarihte ilk kez birkaç ay içinde koronavirüs aşısının geliştirildiğini belirterek birçok bilimsel sorunun ele alınması gerektiğini söyledi.

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) direktörü Gao Fu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşıları hakkında cumartesi günü Güneybatı Chengdu eyaletindeki basın toplantısında yaptığı açıklamanın açıklamanın yanlış anlaşıldığını söyledi.

Gao Fu burada, "Dünyadaki tüm aşıların koruma oranları bazen yüksek, bazen düşüktür. Bu aşıların etkilerinin nasıl artırılacağı bilim insanları tarafından dikkate alınması gereken bir sorudur. Bu bağlamda aşılama sürecinin gözden geçirilmesini öneriyorum. Doz sayısı, doz aralığı ve kokteyl aşı gibi konularda düzenleme yapılabilir" demişti.

'DEĞİŞİKLİĞE GİDİLEBİLİR'

CDC direktörü Gao Fu, yanlış anlaşıldığını söylediği açıklamasının ardından Global Times'a röportaj verdi. Durumu 'tam bir yanlış anlaşılma' olarak nitelendiren Gao, "İnsanlar dünya tarihinde ilk kez koronavirüs aşıları ile aşılanıyor. Bu yüzden mevcut aşılar üzerinde çalışılması gereken çok sayıda bilimsel arka plan var" açıklamasında bulundu.

CDC direktörü mevcut aşılama prosedürlerinin diğer aşılardan uyarlandığını ve şimdiye kadar iyi sonuç verdiğini, ancak gelecekte iyileştirmeler yapılması gerekirse, koronavirüs aşılamasında değişikliğe gidilebileceğini de belirtti.

'PEK ÇOK BİLİMSEL SORU VAR'

Aşı geliştirmek için geleneksel yöntemleri kullanmış olsalardı aşının bir yıl içinde geliştirilemeyeceğini söyleyen Çinli yetkili, "Dünyanın dört bir yanındaki bilim insanları, dünya tarihinde ilk kez birkaç ay içinde Kovid-19 aşılarını geliştirdiler" diyerek "Ele alınması gereken pek çok bilimsel soru var" açıklamasında bulundu.

Aşıların adil dağıtılması ve paylaşılması gerektiğini dile getiren Gao Fu, "Dünya aşıları paylaşmazsa virüs dünyayı paylaşacak" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN