Çin'den çarpıcı itiraf: Aşılarımızın etkisi düşük

Çin'den çarpıcı itiraf: Aşılarımızın etkisi düşük

Çin Hastalık Kontrol Merkezleri'nin direktörü Gao Fu, Çin'deki aşıların etkisinin düşük olduğunu itiraf ederek, Pekin yönetiminin teknik açıdan farklı aşıları birbirine karıştırmayı resmi olarak gözden geçirdiğini açıkladı.

KARAR | ALMANYA

Çin ilk kez kendi ürettiği korona aşıların etkininin diğer aşılara kıyasla daha az olduğunu resmen açıkladı. APF Haber Ajansı’nın haberine göre Çin resmi medya organlarında, Çin Hastalıkları Koruma ve Engelleme Dairesi Başkanı Gao Fu’nun kendi aşılarının etkisinin diğer aşılara oranla az olduğu yönündeki beyanları yayınlandı.

ESKİLERDEN YENİ BİR AŞI 
Daire Başkanı Gao Fu Çin aşılarının yüksek bir koruma oranın sahip olmadıklarını ifade ederken bu sorununun nasıl ortadan kaldırılacağı yönünde kafa yormaları gerektiğini belirtti.  Gao çözüm önerisi olarak farklı aşıları birleştirilerek yeni bir aşı oluşturmayı düşündüklerini ifade etti. Gao kendilerinin bir çok aşı ürettiklerini ancak  mRNA aşılarının avantajlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

DÖRT AŞININ DA ETKİSİ AZ
Çin’de bu zamana kadar dört farklı bileşimin piyasaya sürülmesine izin verildi. Bu bileşimlerden hiç biri mRNA teknolojisi içermiyor. Çin aşılarının etkisi hakkında, bu aşılar hakkında yapılan araştırmalar açıklanmadığı için kesin bir bilgi bulunmuyor. 

BIONTECH PFIZER ÖNDE
Brezilya’da yapılan klinik araştırmalarından Çin aşısı Sinovac’ın korona virüsüne karşı yanlızca yüzde 50 oranında  koruma etkisi bulunuyor. Ancak ilaça tıbbi müdahale gerektiren ağır vakaları yüzde 80 oranında önlüyor. Çin kökenli Sinopharm şirketine ait iki ilacın yüzde 79,3’lük etkisi var. Vakzin isimli başka bir Çin aşısı ise korona vakalarını yüzde 65 oranında etkiliyor. Gao Fu’nun övdüğü mRNA teknolojilerini kullanan BionTech ve Pfizer aşısının etki oranı ise yüzde 90 olarak belirlendi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN