Corona virüsü son durum: Türkiye'de hangi önlemler alındı?

Corona virüsü son durum: Türkiye'de hangi önlemler alındı?

Son yüzyılın en büyük küresel felaketi olarak kabul edilen corona virüsü (koronavirüs) salgını, ülkemizde de birçok sektörü olumsuz etkiledi. Ölümcül salgına karşı ekonomik ve sosyal önlemler alan devlet, bu süreçte işsiz kalan ve ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara destek olmak amacıyla Milli Dayanışma Kampanyası başlattı. Peki, Türkiye'de corona virüse karşı hangi önlemler alındı? Corona virüs tedbirleri neler? Corona virüsü Türkiye son durum haberimizde...

Çin'in Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkmasının ardından 10 Mart 2020'de ülkemizde de vaka tespit edilen corona virüsü (koronavirüs) salgını nedeniyle, dünya genelinde 35 binden fazla insan hayatını kaybederken, Türkiye'de vefat edenlerin sayısı 100'ü aştı. Devlet, koronavirüs salgınının ekonomik ve sosyal alanda vereceği zararı en aza indirmek adına çeşitli destek paketlerini uygulamaya aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu Milli Dayanışma Kampanyası ile, salgın tehlikesinden ötürü işyerlerinin kapanması nedeniyle işsiz kalan ve ücretsiz izne çıkarılan çalışan kesime maddi destek bulunulması hedefleniyor. Peki, "Corona virüsü Türkiye son durum nedir?", "Türkiye'de corona virüse karşı hangi önlemler alındı?", "Corona virüs tedbirleri neler?" Detayları KARAR.com okurları için derledik...

CORONA VİRÜSÜ TÜRKİYE SON DURUM

31 MART 2020 / TÜRKİYE GENELİ

* Toplam ölü sayısı: 214
* Toplam vaka sayısı: 13 bin 531
* Toplam iyileşen hasta sayısı: 243

Türkiye'de 31 Mart 2020 Salı günü saat 19.45 itibariyle toplam 13 bin 531 kişiye koronavirüs teşhisi konmuş durumda. Tedavi altına alınan hastalardan 243'ü virüsü yenmeyi başararak sağlığına kavuştu. Enfekte olan 214 vatandaşımız ise hayatını kaybetti.

SAĞLIK BAKANLIĞI CORONA VİRÜSÜ SAYFASI

Her akşam koronavirüs ile ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaşan Sağlık Bakanlığı'nın güncel verilerinin yer aldığı corona virüsü bilgi sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TÜRKİYE'DE SON 24 SAATTE YAŞANAN CORONA VİRÜSÜ GELİŞMELERİ

* Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, hastaneden bugün taburcu edileceğini ve koronavirüs tedavisinin evde devam edeceğini açıkladı.

* Trabzon'un Hayrat ilçesine bağlı Yeniköy, Pazarönü ve Geçitli mahalleleri koronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alındı.

* Fenerbahçe Kulübü, kadın-erkek voleybol ile kadın basketbol takımında sporcu, teknik heyet ve personelin koronavirüs testlerinin negatif çıktığını açıkladı.

* İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 81 ilin valilerine gönderdiği genelgede, belediyelerin valiliklerden izin almadan yardım kampanyası düzenleyemeyeceği, düzenleyenler hakkında soruşturma başlatılacağı belirtildi.

* İstanbul'da pazar ile pazartesi arasında toplu ulaşımda 3 kat artış yaşandığını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir kez daha sokağa çıkma çağrısı yaptı: "Yaklaşık 750-800 bin İstanbullu dün toplu taşıma kullandı. Salgının bu denli hızla yayıldığı bir dönemde sokağa çıkmak ciddi risk."

"SOSYAL MEDYADAKİ ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN"

25 Mart Çarşamba günü açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile düzenlediği ortak basın toplantısında, şu an 136 hastanın koronavirüs nedeniye yoğun bakımda olduğunu söyledi, 60 yaş üstü iki hastanın ise iyileşerek taburcu olduğunu kaydetti.

Sosyal medyada yayılan yerde yatan kişilerin görüntülerine ilişkin bir soruya Koca, "Bu hastalık anında düşmenizle, anında ölümle sonuçlanabilir bir seyirle gitmiyor, dolayısıyla bu tip şeylere asla inanmayın" dedi.

CORONA VİRÜSÜNDEN KORUNMAK İÇİN 14 KURAL

"83 MİLYONUN TEST YAPTIRMASI GEREKMİYOR"

Bakan Koca basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Erken dönemde ilk vakalarımızdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. 65 yaşında bir erkek hastamız taburcu oldu. Diğeri 60 yaşında başka bir erkek hastamız taburcu oldular. 7 gün sonra taburcu oldu.

Yoğun bakımda dün itibarıyla 136 hasta var. Hastalara ilaç tedavisi başladı. Ortalama bir kutunun bir hasta için kullanıldığını biliyoruz. En az 5 günlük bir kullanım. İlaçtan sonuç alıp almadığımızı önümüzdeki bir hafta içerisinde tekrar konuşabiliriz. Bizim getirdiğimiz ilaç miktarı 1.250 kutuydu, 3.750 kutu siparişi verildi. 83 milyonun test yaptırması gerekmiyor. Dünyada böyle bir uygulama yok.

Çünkü testi yaptırdığınızda negatif çıkabilir, kendinizi daha rahat ve özgür hissedebilirsiniz ama üç gün sonra pozitif çıkabilir ve başka insanlara bulaştırabilirsiniz. Herkes bir virüs taşıyıcısı olduğunu düşenerek davranmalı. Dün İstanbul'da bir hastanemizde kuyruklar oluştu. Bu doğru yaklaşım tarzı değil. Ancak testi hekim uygun görürse yaptırabilir olmalıyız."

Sağlık Bakanı Koca, Covid-19 hastalığının Türkiye'de zirve seviyesine çıkıp çıkmadığıyla ilgili bir soruya, "Pik seviyeyle ilgili bir şey söylemek zor. Önümüzdeki hafta söylemek mümkün. Her birimizi izole edersek pik seviyesini daha erken dönemde yakalamış oluruz" şeklinde yanıt verdi.

"OKULLARDA 30 NİSAN'A KADAR UZAKTAN EĞİTİM DEVAM EDECEK"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Uzaktan eğitim 30 Nisan tarihine uzatılması üzerinde karar kılındı" dedi. Selçuk, "Ben bütün vatandaşların müsterih olmasını isterim. Dersler, sınavlarla ilgili her türlü senaryoya hazırız, hiçbir şekilde eksik bırakmadan bu maraton koşusunu yürüteceğiz. Bu çerçevede, Bilim Kurulu'nun da önerisiyle, evde eğitim sürecini 30 Nisan'a kadar uzatma ortaklaşa kararla ortaya kondu" ifadelerini kullandı.

Ziya Selçuk, sözleşmeli öğretmenlere ücret verilmesi konusunda ise şunları söyledi: "Öğretmenler konusunda mevcut mevzuat derse giren öğretmenlerimizin ücretini alması konusunda. Bizim telafi olarak planladığımız hazırlıklarda yazın, hafta sonu olabilir. Bu zaman dilimlerinde de derslerimize ücretli öğretmenlerimizin girmesi sözkonusu olacak. Konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor."

"BAKAN KOCA'DAN ÇOCUKLARA UYARI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile düzenlediği ortak basın toplantısında, çocuk doktoru olduğunu belirterek, çocuklara da seslendi: "Artık oyunları evde oynuyoruz. Bir misafir gelirse sarılmak yok, el öpmek yok. Sevgimizi uzaktan gösteriyoruz. Arkadaşlarla yeniden görüşüyoruz ama telefonla görüşüyoruz." Bakan Koca, vakalara ilişkin de değerlendirme yaparak, "Gençliğimize, yaşımıza, sağlığımıza güvenmemeliyiz. Bu salgında her şey mümkün, her şey ihtimal dahilinde" dedi. Koca, gençlere de sosyal hayatı asgariye indirme çağrısı yaparak, Mustafa Kutlu ve Tolstoy okuma önerisi yaptı.

TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜSÜNE KARŞI HANGİ ÖNLEMLER ALINDI?

İlk koronavirüs vakasının 10 Mart 2020'de, ilk ölüm hadisesinin ise 17 Mart 2020'de görüldüğü ülkemizde devletin bütün kurumları ve sivil toplum kuruluşları, virüs salgınına karşı mücadele ediyor. Salgın tehlikesi nedeniyle evlerinde 'gönüllü karantina' uygulayan milyonlarca vatandaş, ekonomik ve sosyal olarak sıkıntılı günler geçiriyor.

Yaşanan küresel krizi en hafif şekilde atlatmak için devlet kurumlarının bugüne kadar hayat geçirdiği önlemler şunlar:

* İstanbul, Ankara ve İzmir'de ticari taksilerin trafiğe çıkışları sınırlandırıldı.

* 39 yerleşim yerinde karantina uygulanmaya başlandı.

* 569 bin 549 hanenin ihtiyaç bildirimi yerine getirildi.

* Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet'ten yapılmaya başlandı.

* Faaliyetlerini yavaşlatan/durduran tüm işletmelerin kısa çalışma ödeneğine başvurabileceği bildirildi.

* Cezaevlerinde görev yapan personeller belirlenen süreler sonunda evlerine gönderilmeyecek, izole edilen yerlerde kalacak.

* Mağduriyeti, şikayeti olan vatandaşlar için hukuki işlemler tamamen kapatılmayacak.

* Kamu bankaları, hane halkı geliri aylık 5 bin lira ve altındaki bireysel müşteriler için yeni bir kredi uygulaması başlattı.

* Bireysel kredi kartları için asgari ödeme oranı yüzde 20'ye indirildi.

* İstanbul'da yolcu taşımacılığı yapılan deniz otobüsü, feribot vs. seferleri durduruldu.

* Milli Dayanışma Kampanyası başladı.

MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI NEDİR? BAĞIŞ YAPILACAK BANKA HESAP NUMARALARI İÇİN TIKLAYIN

* Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruya ilişkin süreler 13 Mart ile 30 Nisan tarihleri arasında durduruldu.

* Eczanelerin hafta içi ve cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arasında açık olması kararlaştırıldı.

* TBMM'ye ziyaretçi yasağı 30 Nisan'a kadar uzatıldı.

* 2020 yılı kamuda açıktan veya nakil yöntemiyle atanacak ilave personel sayıları belirlendi, 62 kamu kurum ve kuruluşlarına 6 bin 219 atama yetkisi verildi.

* Ankara'daki taksi ve servis araçları için ücretsiz dezenfeksiyon istasyonu kuruldu.

* Umre dönüşü karantinaya alınan vatandaşların tahliyesine başlandı.

* Yerli solunum cihazının ilk deneme prototipinin çalışır haldeki ilk görüntüleri kamuoyuna sunuldu.

* Suriye'nin kuzeyinde görev yapan harekat bölgelerindeki birlikler için harekat alanlarına giriş-çıkışlar ile ilgili ilave tedbirler alındı.

* TC Merkez Bankası, koronavirüsün ekonomik ve finansal etkilerine karşı parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine, mal ve hizmet ihracatçısı firmaların desteklenmesine yönelik ilave tedbirler aldı.

CORONA VİRÜSÜ DÜNYADA SON DURUM

31 MART 2020 / DÜNYA GENELİ

* Toplam ölü sayısı: 39 bin 545
* Toplam vaka sayısı: 823 bin 479
* Toplam iyileşen hasta sayısı: 174 bin 19

31 Mart 2020 Salı günü saat 19.45 itibariyle dünya genelinde 823 bin 479 kişide koronavirüs tespit edildi. Bunların içerisinde 174 bin 19 kişi tedavi olarak koronavirüsü yenmeyi başardı.

En çok ölüm Avrupa'da yaşandı. Dünya genelinde şu ana kadar 39 bin 545 kişi hayatını kaybederken, bu ölümlerin 12 bin 428'i İtalya'da gerçekleşti. Çizme'yi bir başka Güney Avrupa ülkesi İspanya 8 bin 269 ölü sayısı ile takip etti. Ölümcül virüsün ortaya çıktığı Çin'de ise 3 bin 305 kişi yaşamını yitirdi.

Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle en çok ölüm yaşanan ilk 10 ülke şöyle sıralandı: (31 Mart 2020 Salı günü saat 19.45 itibariyle)

İtalya: 12 bin 428
İspanya: 8 bin 269
Çin: 3 bin 305
ABD: 3 bin 170
Fransa: 3 bin 24
İran: 2 bin 898
İngiltere-Galler-İskoçya-K.İrlanda: 1789
Hollanda: 1039
Belçika: 705
Almanya: 682

DÜNYADA SON 24 SAATTE YAŞANAN CORONA VİRÜSÜ GELİŞMELERİ

* Dünya Sağlık Örgütü, hasta olmayanların maske takmasının koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadelede yarardan ziyade ek riskler yaratabileceği uyarısı yaptı.

* Koronavirüs tedbirlerinin 8 Nisan'a kadar uzatıldığını açıklayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, karantinayı delenlerin de cezalandırılacağını belirterek "Testinin sonucu pozitif olan bir kişinin dışarı çıkarak ülkenin kurallarını ihlal ettiği ve başkalarına zarar verdiği tespit edilirse yasalar kapsamında cezaya tabi tutulacaktır" açıklaması yaptı.

* İran'da da son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 141 kişi öldü, böylece yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 898'e yükseldi.

* İran'ın Meşhed kentinde yeni doğan bir bebekte koronavirüs tespit edildi.

İTALYA'DA BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

* Avrupa'da koronavirüs salgınının merkez üssü konumundaki İtalya, yaklaşık 6 hafta önce başlayan salgında bugüne kadar ölen 11 bin 591 vatandaşını andı. İtalyan Belediyeler Birliği'nin çağrısıyla ülke genelinde, başta belediye olmak üzere, tüm devlet dairelerinde saat 12.00’de bayraklar yarıya indirildi, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İSPANYA'DA ÖLÜMLER KATLANDI

* İtalya'nın ardından dünyada koronavirüsten en fazla ölümün görüldüğü ülke olan İspanya'da, hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 849 artışla 8 bin 189'a ulaştı.

* Sağlık personeli, virüse karşı kendilerini koruyacak malzemelerin eksikliğinden ve koordinasyonsuzluktan dolayı Sağlık Bakanlığı'nı suçladı.

MACRON'DAN MASKE TALİMATI

* Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, koronavirüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarının yaşadığı maske sorununun çözülmesi için üretiminin hızlandırılacağını belirtti.

MYANMAR'DA İLK ÖLÜM

* Myanmar'da koronavirüs nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti, koronavirüs testi pozitif çıkan burun kanseri bir hayatını kaybettiği belirtildi.

* Tunus'ta ölüm ve vaka sayıları arttı, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. 50 kişide daha koronavirüs tespit edilmesiyle birlikte ülkede toplam vaka sayısı da 362 oldu.

ALMANYA'DA 15 TÜRK ÖLDÜ

* Almanya'da 3 Türk daha koronavirüsten hayatını kaybetti, böylece ülkede koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Türk vatandaşlarının sayısı 15'e çıktı.

* Yunanistan'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e yükseldi.

İNGİLTERE'DE 19 KIBRISLI TÜRK CAN VERDİ

* KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, İngiltere’de yaşayan 19 Kıbrıs Türkü'nün koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

HOLLANDA'DA ÖLÜ SAYISI BİNİ GEÇTİ

* Hollanda'da koronavirüsten ölenlerin sayısı bini aştı, Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 175 artarak bin 39'a çıktı.

* Belçika'da 12 yaşında bir kız çocuğu, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

TRUMP'TAN KRİTİK UYARI

* Koronavirüs ile ilgili son gelişmeleri paylaşan ABD Başkanı Donald Trump, salgın ile mücadelede kritik mesaj verdi: Virüse karşı zaferden başka seçeneğimiz yok. Önümüzde zorlu 30 gün var. Bu 30 gün çok önemli. Aldığımız önlemlere uyarak, 1 milyondan fazla Amerikalı'nın hayatını kurtarabiliriz. Geleceğimiz bizim elimizde.

* ABD Merkez Bankası (FED), finansal piyasaların sorunsuz bir şekilde işlemesine yardımcı olmak amacıyla yabancı bankalar için yeni bir kredi kolaylığı başlattığını duyurdu.

'BÜYÜK BUHRAN'DAN BETER OLACAK

* Salgın nedeniyle birçok eyalette uygulamaya konulan 'tecrit' politikaları nedeniyle ABD'de milyonlarca kişinin işsiz kalacağı belirtildi. Fed'e bağlı St. Louis Federal Rezerv Bank tarafından hazırlanan raporda, salgın sürecinde 47 milyon kişinin işsiz kalacağı tahmininde bulunuldu. Bu sürecin, 1930’ların başında yaşanan 'Büyük Buhran'dan 3 kat daha kötü olacağının altı çizildi.

* ABD'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 657 artarak 3 bin 170'e yükseldi.

İSRAİL'DE 18 ÖLÜM

* İsrail'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e, vaka sayısı 4 bin 831'e yükseldi.

* Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı Lübnan'da 12'ye yükselirken, vaka sayıları da Lübnan'da 463'e, Fas'ta 574'e, Filistin'de 117'ye ulaştı.

RUSYA'DA SERT TEDBİRLER

* Rusya'da koronavirüs tedbirleri ağırlaştı, Parlamentoda kabul edilen tasarıya göre, Kovid-19 tedbirlerinin ihlali 'terör eylemi' sayılabilecek

* Rus hükümeti, ülkenin tamamında veya bir kısmında 'acil durum' ilan edebilecek ve kuralları belirleyebilecek

* Rusya'da son bir günde 500 kişide daha koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 2 bin 337'ye yükseldi.

AFRİKA'DA HAYATI DURDURDU

* Afrika'da koronavirüsle mücadele kapsamında kısmi ya da tam kapsamlı sokağa çıkma yasağı uygulayan ülke sayısı 18'i buldu. Kıta genelinde 31 ülke sınırlarını kapatırken, 12 ülke de uluslararası uçuşları durdurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI' BAŞLATTI

Corona virüsü (koronavirüs) salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir yardım kampanya başlattıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Yardım kampanyasına 7 aylık maaşımı bağışlıyorum" dedi. Milli Dayanışma Kampanyası'nın detayları buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 31 Mart 2020 saat 19.45 itibariyle dünya genelinde 39 bin 545 kişi hayatını kaybetti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONLINE CORONA VİRÜSÜ TESTİ

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs kontrol testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜNÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için buraya tıklayın.

EVDE İZLENECEK EN İYİ YABANCI FİLM ÖNERİLERİ

Günlerdir evlerinde çıkmayan vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. Şimdi vatandaşlar, evde izlenecek en güzel filmler, en iyi film önerileri, kaliteli film önerileri arıyor. KARAR.com'un okurları için derlediği yabancı filmler için buraya tıklayın.

EVDEN TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ ÜCRETSİZ KURSLAR

Yetişkinlere ve öğrencilere yönelik eğitim teknolojisi, kitlesel online ders platformu olan Udemy, corona virüsü (koronavirüs) salgını nedeniyle evlerinde vakit geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için bazı ders içeriklerini ücretsiz hale getirdiklerini duyurdu. Udemy'nin ücretsiz kurslarına göz atmak için buraya tıklayın.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronvirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜNDEN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ ÇAY TARİFİ

Çin'den yayılarak tüm dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkisini artırıyor. Bu süreçte güçlü bir bağışıklık sistemi ile hem çevrenizi hem de kendinizi korumanız çok önemli... Uzman diyetisyeniniz Zeynep Taşbaşı Deviren, koronavirüsten korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çay tarifini Karar TV'de anlatıyor... İzlemek için buraya tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN