Cristiano Ronaldo Pele'nin rekorunu geride bıraktı

İtalya Serie A'nın 15. hafta kapanış maçında Juventus, Udinese'yi 4-1 mağlup etti. Karşılaşma da attığı 2 golle yıldızlaşan Cristiano Ronaldo, resmi maçlarda attığı gol sayısını 758'e çıkarırken 757 gollü Brezilyalı futbol efsanesi Pele'yi geride bırakarak futbol tarihinin en golcü ikinci oyuncusu oldu.

İtalya Serie A'da 15. hafta mücadelesinde Juventus ile Udinese karşı karşıya geldi. Torino'da oynanan karşılaşmaya ev sahibi Juventus iyi başladı. Dakikalar 31'i gösterdiğinde sahne alan Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da hızlı başlayan Zebralar, 49. dakikada Federico Chiesa'nın attığı golle rahatladı: 2-0. Juventus'un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, 70. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 3-0'a getirdi. Konuk ekip 90. dakikada Zeegelar'ın ayağından farkı 2'ye indiren golü bulsa da 90+3'te Arjantinli Paulo Dybala son sözü söyledi ve Juventus sahadan 4-1 galip ayrıldı. 

CRİSTİANO RONALDO ATTIĞI 2 GOLLE PELE'Yİ GERİDE BIRAKTI

Udinese karşılaşmasına kadar kariyerinde toplam 756 gol atan Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, attığı 2 golle resmi maçlarda 757 gol atan Pele'yi geride bırakarak futbol tarihinin en golcü ikinci futbolcusu oldu. Listede birinci sırada ise 805 golle Avusturya-Macaristan İmparatorluğu doğumlu Josef "Pepi" Bican bulunuyor. 

MERİH DEMİRAL VE TOLGAY ARSLAN YEDEK SOYUNDU

Juvantus'ta forma giyen Merih Demiral ve sezon başında Fenerbahçe'den Udinese'ye transfer olan Tolgay Arslan, karılaşmayı yedek kulübesinden takip etti. Juventus, puanını 27'ye yükseltirken ligde 5. sıraya yerleşti. Konuk ekip ise 15 puan ile 13. sırada kaldı.  

 

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir