Cübbeli Ahmet, Emniyet'teki ifadesini anlattı: Silah görüntülerini savcılığa verdim

Cübbeli Ahmet, Emniyet'teki ifadesini anlattı: Silah görüntülerini savcılığa verdim

"2 bin selefi dernek silahlanıyor" diyen Cübbeli Ahmet, Emniyet'teki ifadesi hakkında konuştu: Halbuki silahların görüntüleri ile kitap evinin görüntülerini verdim. Sadece benim dediğimi yazdılar. Bana bir şey demediler.

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, "2 bin selefi dernek silahlanıyor, savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım" açıklamasının ardından İstanbul Emniyeti'nde ifade verdi.

İfadesinin detaylarını Tarafsız Bölge'de anlatan Cübbeli Ahmet "Ben Adıyaman'daki adresi aklımda tutmadım. Bu lafımdan dolayı 'hiçbir bilgi veremedi, bomboş çıktıya' çevirdiler. Halbuki ben silahları görüntüleriyle kitap evinin görüntülerini verdim. Sadece benim dediğimi yazdılar. Bana bir şey demediler" açıklaması yaptı. 

Cübbeli Ahmet'in açıklamaları şöyle:

"81 mescit bir dernekte olunca '2 bini bulur' dedim fakat dernek lafından dolayı kamuoyundan özür dilerim. Ben bunu naklettim. Burada yapılanma var. 'Ben adres veremem' dedim ama biliyorum da veremem, demedim. Bilmediğim için veremem dedim. Ben Adıyaman'daki adresi aklımda tutmadım. Bu lafımdan dolayı 'Hiçbir bilgi veremedi, bomboş çıktıya' çevirdiler. Halbuki ben silahları görüntüleriyle kitap evinin görüntülerini verdim. Sadece benim dediğimi yazdılar. Bana bir şey demediler.

"HER YERDE SELEFİLERE KARŞI FAALİYETLERİ VAR"

Arkadaşlar bana dediler ki; Sen bu ifadeye gideceksin herkes peşine düştü bu işin. Sen bu ifadeyi verirken, 5-10 tane klasör yapmıştın kendine göre toparladıklarını ver, sonra bizim ismimizi ver. Benim birlikte çalıştığım arkadaşlar. Derneklerinde sohbet yaptığım 30 senelik hukukum olan yapı. Her yerde selefilere karşı faaliyetleri var bu arkadaşların.

"757 SAYFAYA İMZA ATIP VERDİLER"

Emniyet çağırdığında 'mecbur gideceğim' dedim. Kendi toparlamamı yaptım. Ben ifademde dedim ki; "Falan soyadlı kişiye ben güveniyorum bu arkadaşlar çok detaylı araştırma yapacaklar. Benim dosyama ilişik olarak atfediyorum" dedim. 25 Eylül'de ben gittim 2 haftada onlar gitti. Bizim arkadaşlara sürekli telefon ettim. 'Gittiniz mi?' gitmediniz mi diye. 15 günde tamamen dokümanlar hazırlandı. 13 Ekim günü bu arkadaşlar gitti. 757 sayfaya imza atıp verdiler. 13 bin 99 sayfa da doküman verdiler.

'CÜBBELİ AHMET' NE DEMİŞTİ?

'Cübbeli' adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Eylül ayında, Türkiye'deki selefi derneklerin silahlandığını ve ciddi bir tehdit oluşturduğunu söylemişti.

Ünlü şunları kaydetmişti: "2 bin dernek var. Bu dernekler silahlanıyor. Şahıslar pompalı mompalı. Dört defa silahlanmayı engelleyin iç savaş hazırlanıyor. Özellikle Batman-Adıyaman taraflarında çatışmaya hazırlanıyorlar. Barut gibi. İzmir kaynıyor. Ora bura kaynıyor. İnsanları alenen ölümle tehdit ediyorlar."

Daha sonra Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Ünlü 'Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım' demişti. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, Cübbeli Ahmet'in '2 bin selefi dernek silahlanıyor' iddiaları ile ilgili inceleme başlatmıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN