Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hesap soracak tek kurum hukuktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hesap soracak tek kurum hukuktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reina saldırısı üzerinden yapılan ‘hayat tarzı’ tartışmalarının algı operasyonu olduğunu söyledi. Erdoğan, “PKK, FETÖ, DEAŞ’a yazılı ve sözlü destek verenlere ne yapılıyorsa, hayat tarzı üzerinden başkalarını istiskal edenlere aynısı yapılacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Türk milletinin terör örgütleri üzerinden adeta “ateşle imtihana tabi tutulduğunu” söyledi, bu saldırıyı da milletin dirayetiyle aşacaklarını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen, 33. Muhtarlar Toplantısı’nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yeni yıla girerken yine terörün hedefi olduğunu anlatan Erdoğan, “Bu saldırıların asıl amacı bizim muvazenemizi bozmaktır, duygularımızı aklımızın önüne geçirmektir, bizi birbirimize düşürmektir, toplumumuz içinde var olan fay hatlarını derinleştirme ve kırma amacı güdenler her fırsatı değerlendirmekten, her yöntemi kullanmaktan çekinmiyor. Bu oyuna gelmeyeceğiz” dedi.

Erdoğan'dan yaşam tarzı açıklaması

Erdoğan, “Türkiye teröre teslim oldu” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da isim vermeden eleştirdi: “(Türkiye teröre teslim oldu) demek, teröristle terör örgütleriyle aynı safta yer almaktır. Bu sözü ifade eden kişi siyaset yapmıyor sadece kendi ülkesinin karşısında oluşturulan şer ittifakının değirmenine de su taşımış oluyor.”

Türkiye’nin terörle savaşını kazanması halinde 2023 hedeflerine ulaşacağını belirten Erdoğan “Kaybedersek, 100 yıl önce başarılamayan bir Sevr tezgahı yeniden önümüze getirilecek” uyarısında bulundu. Türkiye’de Kürt sorununu istismar edenlerin çukur siyasetinde gerçek yüzlerini gösterdiğini anlatan Erdoğan şöyle konuştu; “Mezhepçilik üzerinden kendilerine alan açmaya çalışanların dertlerinin de aslında bu vatandaşlarımız olmadığı her cinayet ile kurulan her yeni ittifakla o da ortaya çıkıyor. Her konuda olduğu gibi bu meselede de yanlış yapan varsa hesabını güvenlik ve adalet kurumlarına veriyor. Bölücü örgüte, dinimizi istismar eden FETÖ gibi, DEAŞ gibi örgütlere fiili, yazılı, sözlü destek verenlere ne yapılıyorsa, mezhep ayrımcılığı veya hayat tarzı üzerinden milletimizin bir kesimini istiskal etmeye çalışanlara da aynı muamele yapılacaktır, bu böyle bilinmeli.”     

“Hayatı, Türkiye’yi bir kesimin diğerleri üzerinde tahakküm kurduğu bir ülke haline getirmek isteyenlere karşı mücadeleyle geçmiş şahsımdan başka, farklı bir davranış bekleyenler daha çok beklerler” diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Bununla birlikte hayat biçimlerine saygı anlayışı tek yönlü değildir, karşılıklıdır. Ezan okunmasına tahammül edemeyenlerin müezzinin üzerine yürümesi ne kadar yanlışsa, namaz kılmayana karşı zor kullanılması da aynı derecede yanlıştır. Çoğunluğun azınlığa tahakkümüne karşı olduğumuz gibi azınlığın çoğunluğa tahakküm etmesine de karşıyız. Türkiye bir hukuk devletidir. Ülkemizde hesap sormayı yaptırıma dönüştürebilecek tek merci de hukuktur, devletin ilgili kurumlarıdır. Kimsenin sokağa çıkıp da bu işi kendi başına yapma hakkı ve salahiyeti yoktur. Tüm kesimleri bu konuda dikkatli olmaya hukuka riayet etmeye, davet ediyorum.” -ANKARA AA

ZİHİN KARIŞTIRMA OPERASYONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD’in Gaziantep’teki düğün evine saldırısı ile yılbaşı gecesinde yaptığı saldırının terör olduğunu bu saldırılarla hayat tarzının hedeflendiği eleştirilerinin ise yanlış olduğunu vurguladı. Bu olayların hepsinin terör eylemi olduğunu belirten Erdoğan, “Mesela Gaziantep saldırısında yapılmayan değerlendirmeler, Ortaköy saldırısına yapılınca oraya soru işaretini koymamız gerekiyor. Hemen bunu yaşam biçimleri vesaire buraya kaydırmanın hiçbir anlamı yok bunlar tamamıyla ülkemizi veya ülkemizdeki siyasi iradeyi bir kenara öteleme ülkemizi bölme operasyonundan veya zihin karıştırmadan başka bir şey değildir” dedi.

79 MİLYONUN HAKKINI KORUMAK BENİM GÖREVİM

“En iğrenç istismar, Ortaköy saldırısında olduğu gibi, ölü bedenler üzerinden yapılmaya çalışılan istismardır” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Bir kez daha söylüyorum, Türkiye’de kimsenin hayat biçimi sistematik bir tehdit altında değildir. Buna asla müsaade etmeyiz. 79 milyon vatandaşımızın tamamının Cumhurbaşkanı olarak herkesin hakkını, hukukunu, özgürlük alanını korumak benim görevimdir” diye konuştu. 11 yıl başbakanlık 2,5 yıldır da Cumhurbaşkanlığı yaptığını anlatan Erdoğan “Herkes gibi ben de tasvip etmediğim görüntüleri, ifadeleri eleştirmişimdir. Ama asla temsil ettiğim kamu gücünü kullanarak, kimsenin hayat tarzına müdahale sayılabilecek bir yola başvurmadım. Bu yönde bir uygulamaya asla tevessül etmedim.”

KASIMPAŞALIYIM AMA HUKUKTAN ŞAŞMADIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin hayat biçimi yüzünden en çok saldırıya maruz kalmış siyasetçisinin kendisi olduğuna işaret ederek, “Hakkımda  demediklerini bırakmadılar. Yetinmediler, eşime çocuklarıma saldırdılar. Benim gibi Karadeniz kökenli Kasımpaşa’da yetişme, her türlü mücadelede aktif rol almış birisi bile bu durum karşısında yasal haklarımı kullanmanın dışında bir yola başvurmadım” değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN