Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'u Konstantinapol yapamayacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'u Konstantinapol yapamayacaksınız

Çanakkale'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen saldırıya değinerek önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Ülkemizden 16 bin 500 kilometre uzaklıkta, Yeni Zelanda'da verdikleri mesajlarla bizi sınıyorlar. Mesajınızı aldık, niyetinizi anladık. Kininizin canlı olduğunu anladık... Kıyamete kadar burada olacağız. İstanbul'u Konstantinapol yapamayacaksınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Çanakkale 18 Mart Stadyumu'nda, '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan Erdoğan, "Çanakkale'de verilen mücadeleyi kavramayan kimseye, bu ülkenin ekmeği de suyu da havası da helal olmaz. Çanakkale'yi hazmedemeyen, İstiklal Harbimizin kodlarını çözemez" ifadesini kullandı. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bin yıldır istiklalimiz ve istikbalimiz için toprağa giren tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Çanakkale'de verilen mücadeleyi kavramayan hiç kimseye bu ülkenin ekmeği de, suyu da havası da helal olmaz. Çanakkale'yi ruhunun derinliklerinde yaşatmayan hiçkimsenin bu ülkeyle ve milletle ilgili tek cümle dahi kurmaya hakkı yoktur. Çanakkale'yi hazmedemeyen İstiklal Harbimizin kodlarını da çözemez. Allah bir daha bu milleti Çanakkale'deki gibi bir imtihana tabi tutmasın. 

19-03/18/20190318_2_35490499_42706206.jpg

BİZİ SINIYORLAR

Türkiye'nin sabrını ve kararlılığını sınamaya devam ediyorlar. Suriye sınırımızı taciz ederek burada bir terör koridoru kurmaya çalışarak sınıyorlar. Irak sınırımızda aynı yollara başvuruyorlar. Kıbrıs'ta Doğu Akdeniz'de haklarımıza tecavüz etmeye kalkarak bizi sınıyorlar. Ege'de bizi sınıyorlar. Avrupa'da her yıl vatandaşlarımıza saldırarak bunu sınıyorlar. Ülkemizde karanlık ittifaklar kurarak, darbe girişiminde bulunarak bizi sınıyorlar. Ekonomik darbelerle sınıyorlar. Yeni Zelanda'da verdikleri mesajlarla bizi sınıyorlar.

19-03/18/20190318_2_35490757_42706691.jpg

KIYAMETE KADAR BURADA OLACAĞIZ

Çanakkale'den 104 yıl sonra bir kez daha sesleniyor ve diyoruz ki "Mesajınızı aldık. Kininizin de nefretinizin de canlı olduğunu anladık. Bir teröristin ortaya çıkmak suretiyle 50 Müslümanı öldürmesinin ne olduğunu anladık. Anadolu yakasından Avrupa yakasından geçemeyeceksiniz tehdidini manifestosunda ifade edenin ne tür bir terörist olduğunu da anladık. Bu bireysel bir olay değildir, örgütlüdür. Biz buradayız, biz Çanakkale'deyiz. Kıyamete kadar burada olacağız. İstanbul'u Konstantinapol yapamayacaksınız.

19-03/18/20190318_2_35490499_42706211.jpg

Dedeleriniz geldiler, burada olduğumuzu gördüler. Kimi ayakları üzerinde kimi ise tabutla döndüler. Aynı niyetle gelecekseniz sizleri de dedeleriniz gibi uğurlayacağımızdan şüpheniz olmasın. Asımın nesli burada. Dostça gelirseniz sizi ağırlayacaklar, düşmanca gelirseniz de ona göre muamele yapacaklar. Bu iş silahın kabzasına isimler tarihler yazmakla olmaz.

MÜNBİÇ'TE, FIRAT'IN DOĞUSUNDA...

Biz tarihi Çanakkale'de kanımızla yazdık. Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde yazdık. Gabar'da yazdık, Cudi'de yazdık, Tendürek'te yazdık, Kandil'de yazdık yine yazacağız. Daha Münbiç'te, Fırat'ın doğusunda yazacak tarihimiz var. Filistin'deki zulme karşı yazacak tarihimiz var.

19-03/18/20190318_2_35490757_42706694.jpg

AYNI KAYNAKTAN BESLENİYORLAR

İsrail'in başındaki zatın oğlunun ifadeleri ile Yeni Zelanda'daki teröristin ifadeleri aynı. Aynı kaynaktan besleniyorlar. Türklere kalkan ellere karşı yazacak tarihimiz var. 

Bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN