Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partilere kritik çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partilere kritik çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında AK Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye ve HDP'ye gönül veren seçmenlere çağrıda bulunarak, gelin birleşelim dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın satır başlıkları:

Elazığ'a yeni yapılan şehir hastanesine şehidimiz Fethi Sekin'in adını vereceğiz. Önümüzde yeni ve önemli bir fırsat var. Bu fırsat cumhurbaşkanlığı sistemine geçmemizi sağlayacak referandumdur.

TÜRKİYE'DE REJİM DEĞİŞMİYOR

Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkanların bir kısmı bunun artısını eksisini bilmediği için karşı çıkıyor. Bir kısmı da kendi foyaları ortaya çıkacak diye karşı çıkıyor. Türkiye'de rejim değişmiyor, değişen sadece yönetim sistemidir. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır.

İSTİKRAR VE GÜVEN OLACAK

Kardeşim sistem ne diyor? Cumhurbaşkanını getirir, cumhurbaşkanını götürür. 5 yıllığına göreve getirilen Cumhurbaşkanı anayasa çerçevesinde görevini yerine getirecek. Bu istikrar sürecinin 5 yıl süreyle garanti altına alınması anlamına geliyor. Bu ülke 25 günde hükümet değişikliği gördü. Şimdi istikrar ve güven olacak. İstikrarın olduğu yerde kalkınma olacak. Milletvekili sayısını da 550'den 600'e çıkarıyoruz.

BU ÜLKEDE CUMHURBAŞKANI BAŞBAKAN'A ANAYASA FIRLATTI

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye kendine en uygun sistemine kavuşacaktır. Bu ülkede Cumhurbaşkanının Başbakan'a anayasa kitapçığını fırlattığını gördük mü? Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın yetkileri tek elde toplanacak. Artık çekişme, çatışma ve kriz çıkmayacak. Meclis araştırması, genel görüşme, meclis soruşturması ve yazılı soru yollarıyla Meclis'in yürütme üzerindeki yetkisi güçlendiriyor. Meclis'e yaptığı tüm işlemlerle ilgili Cumhurbaşkanı hakkında soruşturma açma ve Yüce Divan'da yargılanmasını talep etme imkanı veriliyor. Tüm bu düzenlemelerle yürütme göreviyle yasama organlarının görevleri arasındaki ayrım netleştirildiği için karşılıklı yetki aşımı diye bir mesele inşallah olmayacaktır.

İŞLERİ GÜÇLERİ DEDİKODU

Ana muhalefet ne diyor, parlamento olmuyor, yasama ortadan kalkıyor. İşleri güçleri dedikodu. Kararname ile düzenlenen bir konuda kanun çıkarılırsa üstünlük kanunda olduğu için kararname geçersiz hale geliyor. Bütçe dışında Cumhurbaşkanı'na kanun teklif etme yetkisi de verilmiyor. Sadece bütçe kanunun meclisteki görüşmeleri çıkmaza girerse ülkede işlerin sürmesi için bir önceki bütçe yeniden değerlendirmeyle sunuluyor. Birileri Meclis'in işlevsiz kılındığını söylüor. Yok böyle bir şey. Meclis aksine güçleniyor. Daha geniş vazifeler üstleniyor. Yargının bağımsızlığının yanına tarafsızlığını da ekliyoruz. Yargının herhangi bir grubun, hizbin, ideolojinin tasallutuna girmesinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Askeri mahkemeler kapatılıyor. HSYK'nın yapısı çoğulculuğu korunarak daha da güçlendiriliyor. 

AK PARTİ, CHP, MHP HATTA HDP'LİLERE SESLENİYORUM

AK Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye gönül veren kardeşlerim hatta ve hatta HDP'ye gönül veren kardeşlerim size sesleniyorum. Bu birlik ve baraberlikte gelin birleşelim. Biz millet olarak Türk, Kürt, Laz, Zaza, Roman, Boşnak, Arnavutuyla tek millet. İki tek bayrak. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 780 bin kilometre kareyle tek vatan. Kimse bu topraklarda operasyon yapamaz. Ve tek vatan. Ve tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti'nden başka bir devlet tanımıyorum. Şimdi diyorum ki, tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için, tek devlet için evet."

KANDİL'DEKİLER 16 NİSAN'A 'HAYIR' DİYOR

Şimdi dağlara 15 yaşındaki gençlerimiz, kızlarımız götürülmüyor mu? Kandil'e götürülmüyor mu? Onlar 16 Nisan oylamasında 'hayır' diyor. O Diyarbakır Belediyesi'nin önünde ağlayan anneler niye ağladılar? Yavruları dağa kaçırılmıştı da onun için ağladılar. Onları dağa kaçıranlar şimdi 'hayır' diyor. 16 Nisan için hayır diyor. Onlarla beraber hareket edenler var. Unutmayın kişi sevdikleriyle beraber haşrolunacaktır.

YILDIRIM VE BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Türkiye'de bir siyasi partinin yüzde 50'ye yakın olması gerçekten istisnai bir durumdur. Biz ülkenin kaderini istisnai olarak yakaladığımız istikrar ortamına bağlı kalmaklardan çıkarıp sistemin kendisini istikrarın güvencesi haline getiriyoruz. Bu bir reformdur. Bu şahsım için değil özellikle gençlerimiz için işte bu reformu yapıyoruz. AK Parti ve MHP'nin dayanışmasıyla özellikle sayın Yıldırım sayın Bahçeli'ye çok teşekkür ediyorum. Zira parlamento sırasında oradaki mücadeleleri her türlü takdirin üzerindedir. Liderlerine bağlı kalarak, samimiyetle, dürüst bir şekilde elele velen oradaki milletvekillerini de ben alkışlıyorum. Çünkü bu farklı bir mücadeleydi. Bu mücadeleyi başarılı bir şekilde verdiler, işi bitirdiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN