DAEŞ Ramadili 50 militanını idam etti

DAEŞ Ramadili 50 militanını idam etti

Terör örgütü IŞİD'in emirlere karşı geldikleri gerekçesiyle Ramadili 50 militanını idam ettiği iddia edildi.

Irak'taki Enbar Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Velid ed-Duleymi, terör örgütü DAEŞ'in emirlere karşı geldikleri gerekçesiyle Ramadili 50 militanını idam ettiğini açıkladı. 

"Emirlere karşı geldiler"

Duleymi, yaptığı açıklamada, "DAEŞ'in emirlere karşı geldikleri gerekçesiyle Ramadili 50 militanını kurşuna dizerek idam ettiği bilgisine ulaştık. Bu militanların canlı bomba olmayı reddettiklerini öğrendik. Cesetleri de Ramadi'nin farklı bölgelerine gömdüler" dedi.

"Vahşi katliamlar gerçekleştirdi"

DAEŞ'in Ramadi halkına yönelik vahşi katliamlar gerçekleştirdiğini söyleyen Duleymi, "DAEŞ, Irak güçlerinin kısa süre sonra bölgeye girmesiyle birlikte sonunun geleceğini biliyor" diye konuştu.

Enbar'daki Halidiye bölgesi Belediye Meclis Üyesi Ali Davud ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordusunun Ramadi'nin kuzeyinin kontrolünü ele geçirdikten sonra Halidiye kentinin dünden bu yana Ramadi'den göçen 70 aileyi karşıladığını belirtti.

"Mülteci kampına naklettik"

Gelenlerden erkekleri, kadın ve çocuklardan ayırdıklarını kaydeden Davud, "Erkekleri diğerlerinden ayırdık çünkü aralarına DAEŞ militanları sızmış olabilir. Aileleri ise el Habaniyye mülteci kampına naklettik" dedi.

"Evlerini derhal terk edip..."

Irak ordusuna bağlı askerler, Haşdi Şabi (Şii milis gücü) ve uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteğiyle, DAEŞ'in kontrolünde bulunan Ramadi kent merkezini geri almak için üç cepheden savaşıp, kenti tamamen kuşatma altına almaya çalışıyor. Irak Savunma Bakanlığı, kent merkezinde yaşayan sivillerin çatışmalardan zarar görmemesi ve selametleri için evlerini derhal terk edip, hükümetin kontrolündeki bölgelere geçmelerini istemişti. 

ENBAR/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN