DEAŞ şüphelisi baba ile oğlu suçsuz bulunarak beraat etti

DEAŞ şüphelisi baba ile oğlu suçsuz bulunarak beraat etti

Zonguldak'ta, terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan Ayman Zainal Ali Dhulfiqar ve babası Zainal Ali Abdullah Dhulfiqar suçsuz bulunarak beraat etti.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 8 Aralık 2018'te yapılan operasyonda, DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla Ayman Zainal Ali Dhulfiqar ve babası Zainal Ali Abdullah Dhulfiqar gözaltına alındı. Ayman Zainal Ali Dhulfiqar, 'silahlı terör örgütüne üye olma', baba Zainal Ali Abdullah Dhulfiqar ise 'örgüte bilerek isteyerek yardım etme’ suçundan sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şüpheliler hakkında 7’şer yıl 6’şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın önceki duruşmasında baba ve oğlu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bugün görülen duruşmaya ise Ayman Zainal Ali Dhulfiqar, babası Zainal Ali Abdullah Dhulfiqar ve avukatları katıldı.

SAVCI 'SUÇSUZLAR' DEDİ

Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından konuşan baba- oğul ise suçsuz olduklarını öne sürüp, beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Ayman Zainal Ali Dhulfiqar ve Zainal Ali Abdullah Dhulfiqar'ın beraatlarına karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN