DGS giriş yerleri belli oldu mu? 2020 DGS sınav tarihi açıklandı

DGS giriş yerleri belli oldu mu? 2020 DGS sınav tarihi açıklandı

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DGS geç başvuruları 3 Temmuz tarihi itibarıyla son bulmuştu. Sınava başvuruda bulunan öğrenciler, ‘DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu?’ sorusuna cevap arıyor.

DGS sınav tarihi ÖSYM tarafından açıklandı. Koronavirüs salgını sebebiyle ileri tarihe alınan sınav için detaylar belli oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 9-17 Haziran tarihlerinde alınmıştı.

DGS GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Ağustos 2020 tarihinde yapılacak Dikey Geçiş Sınavı (DGS) giriş yerleri henüz açıklanmadı.

Sınav giriş yeri ve belgeleri açıklanır açıklanmaz; öğrenciler sınava giriş belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile birlikte ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet sitesinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak suretiyle erişebilecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği bina, merkez, salon bilgileri ile fotoğrafı yer almaktadır

DGS başvuruları 9-17 Haziran tarihlerinde alınmıştı. ÖSYM, DGS başvuru tarihini kaçıran öğrenciler için 3 Temmuz 2020 tarihinde geç başvuruları almıştı.

DGS 2020 SINAVI İÇİN TIKLAYIN

DGS 2020 9 Ağustos 2020'de gerçekleşecek.

DGS 2020 ÖSYM TAKVİMİ

DGS 2020 başvuru tarihi: 9-17 Haziran 2020

DGS 2020 geç başvuru tarihi: 3 Temmuz 2020

DGS 2020 sınav tarihi: 9 Ağustos 2020

DGS 2020 sonuçların açıklanması: 9 Ağustos 2020

SINAV SÜRESİ NE KADAR?

DGS’de sözel ve sayısal bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanıyor. Sınav, saat 10.15’te başlayacak olup, sınav süresi için de öğrencilere 150 dakika verilecek. Sınav merkezlerine saat 10:00’dan sonra öğrenci alınmayacak.

Sınavda çoktan seçmeli sorulardan oluşacak testte 120 soru yer sorulacak

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı, 2000’den beri açıköğretim ön lisans programları ile meslek yüksekokullarından mezun olan adayların örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları adına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her sene Temmuz veya Ağustos aylarında yapılan bir sınavdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN