Dibi simsiyah olmuş tencerelerinizi sakın atmayın! Bu yöntemle ilk günkü gibi olacak

Dibi simsiyah olmuş tencerelerinizi sakın atmayın! Bu yöntemle ilk günkü gibi olacak

Dibi tutmuş tencereleri temizlemek ve parlak görünmelerini sağlamak için bazı pratik yöntemler vardır. Bu yöntemler arasında pek çok uygulama mevcut ancak bu, tencerelerinize adeta ilk günkü gibi bir görünüm kazandıracak. Ayrıntılar haberimizde...

Yanmış ve dibi tutmuş tencerelerin temizliği oldukça zor görünebilir, ancak pratik yöntemlerle kolayca temizlenebilir. Tencerelerinizi kısa sürede tertemiz yapmak için bir yöntem deneyebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde tencereleriniz ilk günkü formunda olacak ve ayna gibi parlayacak.

TENCERENİN DİBİNİ BU YÖNTEMLE TEMİZLEYİN

tencere

Dibi yanmış tencereleri temizlemenin en etkili yollarından biri sirke kullanmaktır. Tencerenin dibini kaplayacak kadar sirke eklemek önemlidir. Daha sonra su ilave edilmeli ve karışıma 1 kaşık karbonat eklenmelidir. Karışımın kaynatılması gerekmektedir, bu işlem 20 dakika boyunca devam ettirilmelidir. Kaynama işlemi bittikten sonra tencere ocaktan alınarak ılımaya bırakılmalıdır. Tencere ılındıktan sonra tahta bir kaşık yardımıyla yanmış bölgeleri kazıyabilirsiniz. Son olarak tencere güzelce yıkanarak parlak görünümüne kavuşturulabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN