Fenerbahçe’nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt'ın, eski kulübü Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) ekiplerinden Feyenoord'la gelecek sezon için bir yıllık sözleşme imzaladığı bildirildi.
Feyenoord Kulübü'nün internet sitesinde "Dirk Kuyt Feyenoord'a döndü" başlığıyla yapılan açıklamada, Hollandalı oyuncunun İstanbul'daki evinde kulübün genel direktörü Martin van Geel'in de katılımıyla 1 yıllık sözleşmeye imza attığı bildirildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuyt, Feyenoord'a döndüğü için mutlu olduğunu ifade ederek, yurt dışındaki 9 yıllık güzel dönemin sona erdiğini belirtti. Türkiye'de harika üç sezon yaşadığını ve çok şey kazandığını vurgulayan Kuyt, formda olduğunu, Feyenoord'da yeni başarılar elde etmek istediğini aktardı.
Kuyt'ın transferinin, çocuklarını sevindirdiğine de vurgu yapıldı.
Kuyt'ın Ryan Giggs'i
Kuyt'ın transferini büyük mutlulukla karşılayan Martin van Geel ise "Bugün Feyenoord için harika bir gün. Dirk Kuyt'ın dönüşünden dolayı çok mutluyuz" dedi. Kuyt ile bir yıllık sözleşme imzaladıklarını ama Hollandalı oyuncunun uzun yıllar oynayabileceğine işaret eden van Geel, "Kuyt'ın Feyenoord'un Ryan Giggs'i" olmasını umduğunu ifade etti.
Eski takımına dönmeyi istediğini sürekli dile getiren Kuyt, geçen hafta Hollanda medyasına yaptığı açıklamada, doğduğu şehre yakın Noordwijk kentinde yeni bir ev satın aldığını, ülkesine dönmesi halinde çocuklarının da futbol hayatına başladığı Quick Boys Kulübü'nde oynayacağını ifade etmişti.
Daha önce 2003-2006 yıllarında 3 sezon Feyenoord'da oynayan ve geçen sene Hollanda A Milli Futbol Takımı formasına veda eden Kuyt, Fenerbahçe'ye 2012 yılında İngiliz ekibi Liverpool'dan transfer olmuştu.
Facebook'tan Açıklama
Fenerbahçe'den ayrılacağını açıklayan Hollandalı yıldız, resmi Facebook sayfasından da bir mesaj yayınladı. 'Tüm Fenerbahçelilere' başlıklı mesajında Kuyt, Türkiye'ye gelme yolunda verdiği karardan mutluluk duyduğunu da belirtti.
F.Bahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt aldığı kararın ardından taraftara böyle veda etti.
Twitter'a Kuyt Damga Vurdu
Fenerbahçe'nin sevilen oyuncusu Kuyt'ın aldığı bu karar taraftar tarafından üzüntüyle karşılandı. 3 yıllık serüvenin son bulacağını öğrenen taraftarların üzüntüleri Sosyla meydaya böyle yansıdı:
*Güle güle tekmeye kafa atan adam seni özleyeceğiz.. Dirk Kuyt
*Belki bazılarımız sevmiyor olabilir ama bu takımda DİRK KUYT kadar yürekli ve delikanlı bir futbolcu bir daha zor görürüz.
*Sahada bitmeyen enerjisiyle, takım ruhuyla, her zaman pozitif anlamda savaşmasıyla hatırlayacağız seni Dirk Kuyt...
*bazı futbolcular, bizatihi varlıklarıyla, futbolu sevme nedeni. dirk kuyt onlardan
*Alex de souza 1 Dirk kuyt 2
