Doğu Anadolu için buzlanma don ve çığ uyarısı

Doğu Anadolu için buzlanma don ve çığ uyarısı

Meteorolojiden gelen son tahminlerde, Doğu Anadolu Bölgesi için buzlanma, don ve çığ uyarısı yapıldı. Gece en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında 11 derece ile Ağrı'da kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın az bulutlu ve açık geçeceği bölgede, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Sıcaklığın mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı, Iğdır'da 2, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 11, Ardahan ile Erzurum'da 9, Kars'ta 8 ve Erzincan'da 2 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklığın Iğdır'da 14, Erzincan'da 13, Kars ile Ardahan'da 7, Ağrı'da 6 ve Erzurum'da 4 derece olması öngörülüyor.

Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Ergan'da 85, Cıbıltepe'de 77 ve Palandöken'de 76 santimetre kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ile don beklenen bölgede, yüksek kar örtüsü olan eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN