DSÖ'den Kovid-19 itirafı: 'İkinci kez bulaşır mı'ya tam bir cevabımız yok!

DSÖ'den Kovid-19 itirafı: 'İkinci kez bulaşır mı'ya tam bir cevabımız yok!

DSÖ'nün Kovid-19'a karşı mücadele ekibinin lideri Maria Van Kerkhove, iyileşen Kovid-19 hastalarına koronavirüsün (corona virüs) yeniden bulaşıp bulaşmayacağına sorusuna cevap verdi: Tam bir cevabımız yok. Ancak, bu aktif bir araştırma alanı ve şunu söylemeliyim ki tüm dünyada aktif ortak bir araştırma devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19'u atlatan kişilere koronavirüsün tekrar bulaşıp bulaşmayacağına ilişkin 'tam bir cevabın' bulunmadığını, bu konuda araştırmaların devam ettiğini açıkladı.

"SARS KARŞI BAĞIŞIKLIK KAZANILMIŞTI"

DSÖ'nün Kovid-19'a karşı mücadele ekibinin lideri Maria Van Kerkhove, düzenlediği basın toplantısında tedavisi tamamlanan ve iyileşen Kovid-19 hastalarına koronavirüsün yeniden bulaşıp bulaşmayacağını değerlendirdi.

Kerkhove, geçmişte SARS yakalananlarda hastalığa karşı antikor geliştiğini belirterek, bu hastaların 12 ay veya daha fazla süre koronavirüse bağışıklık kazandığını hatırlattı.

"TAM BİR CEVABIMIZ YOK"

Normal gripte ise bağışıklık süresinin daha kısa olduğunu belirten Kerkhove, 'koronavirüs ikinci kez bulaşır mı' sorusuna "Tam bir cevabımız yok. Ancak, bu aktif bir araştırma alanı ve şunu söylemeliyim ki tüm dünyada aktif ortak bir araştırma devam ediyor" cevabını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN