DSÖ'den Orta Doğu uyarısı: Haziran vakaları 4 ayın toplamından daha fazla!

DSÖ'den Orta Doğu uyarısı: Haziran vakaları 4 ayın toplamından daha fazla!

DSÖ, Orta Doğu'da koronavirüs (corona virüs) vakalarının 1 milyonu geçmesinin ardından 'kritik eşik' açıklaması yaptı. DSÖ Orta Doğu Sorumlusu Ahmed al-Mandhari 'Haziran ayında kaydedilen vaka sayısı salgının bölgede ilk görüldüğü 29 Ocak tarihinden sonraki 4 ayın toplamından daha fazla' dedi.

Dünya Sağlık Örgütü, Orta Doğu'da koronavirüs (Kovid-19) vakalarının 1 milyonu aşmasının ardından açıklama yaptı. DSÖ'den yapılan açıklamada Orta Doğu için 'kritik eşik' noktasında olduğu belirtildi.

EN ÇOK ÖLÜM MISIR'DA

DSÖ'nün, Fas'tan Pakistan'a 22 ülkeyi içeren bölge temsilciliği bölgede vaka sayısının 1 milyonu aştığını duyurdu. Bölgedeki ölümlerin yüzde 80'inin kaynağı Mısır, İran, Irak, Pakistan ve Suudi Arabistan olarak belirtildi.

"4 AYIN TOPLAMINDAN DAHA FAZLA"

DSÖ Orta Doğu Sorumlusu Ahmed al-Mandhari "Bölgemizde kritik bir eşikteyiz" dedi ve şöyle devam etti: Haziran ayında kaydedilen vaka sayısı salgının bölgede ilk görüldüğü 29 Ocak tarihinden sonraki 4 ayın toplamından daha fazla.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN