Düğün ve nişan törenleri yasaklanacak mı? Düğün ve nişan törenlerine 'gözlemci' atanacak! İşte yeni tedbirler

Düğün ve nişan törenleri yasaklanacak mı? Düğün ve nişan törenlerine 'gözlemci' atanacak! İşte yeni tedbirler

Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığındaki son durumu aktarmak için kameralar karşısına geçen Fahrettin Koca, düğün ve nişan organizasyonları için bazı düzenlemeler için hazırlık yaptıklarını söyledi. Vatandaşlar, 'Düğünler ve nişanlar iptal edilecek mi?' sorusunun yanıtını merak ederken Bakan Koca, düğün ve nişan törenlerinde 'gözlemci' bulundurulacağını söyledi. İşte detaylar...

'Düğün ve nişan törenleri yasaklanacak mı?', 'Düğünlerde ve nişanlarda gözlemci mi olacak?', 'Sağlık Bakanlığı gözlemcisi düğünlerde ve nişanlarda nasıl olacak?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı tehlikesinin hâlâ devam ettiğini belirterek, alınacak son tedbirleri kamuoyuyla paylaştı. Detaylar haberimizde...

DÜĞÜNLER VE NİŞANLAR YASAKLANACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, covid-19 salgın hastalığı önlemleri kapsamında düğün, nişan gibi törenlerde toplum sağlığı adına 'gözlemci' bulundurulması yönünde hazırlıklarının söz konusu olduğunu açıkladı. Bakan Koca, düğünlerde ve nişanlarda yer alacak Sağlık Bakanlığı gözlemcisinin görevinin ne olacağını, kural ihlallerinin tespit edilmesi durumunda neler yapılacağı gibi detayları henüz paylaşmadı. Yeni gelişmeleri KARAR.com'dan takip edebilirsiniz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

* Asker uğurlamasında ne uğurlayan ne de uğurlanan hiç risk almamalıdır. Sağlık da vatani göreve saygı da bunu icap ettirir.

* Düğün, nişan gibi törenlerde toplum sağlığı adına 'gözlemci' bulundurulması yönünde hazırlık söz konusudur.

* Anadolu'da birinci dalga halen devam ediyor.

* Diyarbakır, Konya, Adana, Gaziantep, Urfa en yüksek vaka sayılarını yeni görüyor. Vaka artışlarının tedbirlerin gücüyle azalacağını düşünüyoruz.

* Son 10 gün içinde gerileme gösterdiğimiz yerden toparlanabileceğimizi kanıtladık. Yeni vaka sayılarımız 1000 seviyelerinde.

* Son 3 gün en az vaka görülen iller; Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik oldu.

* Son 3 gün ortalamasıyla en çok vakanın görüldüğü iller; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa.

* Ortalama hastanede yatış süresi 21-22 günden 3 günlere, ortalama yoğun bakım süreleri 18-20 günden 2 günlere kadar indi.

* Kurban Bayramı'na doğru illerdeki vaka seyrine göre il bazında birtakım kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yine konuşmuş olacağız.

* (Okullardaki tedbirler) 31 Ağustos'a doğru salgının seyrinde farklılık olursa, online ya da hibrid birtakım yöntemler önerilebilir.

* (Covid-19 aşısı) Hayvan çalışmaları devam ediyor. Sürecin başarılı seyrettiğini söyleyebilirim. Eylül-ekimde klinik çalışmalara geçebiliriz.

* (Antikor testlerinin sonuçları) 18 bin kişinin tamamlanmasıyla muhtemelen haftaya açıklamış oluruz.

* (Grip aşısı) Geçen yıldan daha fazla sipariş verdik. Bu yıl için grip aşısı sorunu yaşanmayacağını söyleyebilirim.

* (Almanya'nın seyahat uyarısıyla ilgili görüşmeler) Taleplerimiz doğrultusunda bazı bölgelerimizle ilgili olumlu sonuçlanacağını umuyoruz.

* Kamuda vardiya sistemine geçmek gibi bir durum şu an gündemimizde yok.

* (Favipiravir) Türkiye'de imalatı için 4 firma tarafından müracat edildi. 1-2 gün içerisinde ruhsat süreçleri bitmiş olacak. Artık bu ilacı hem uluslararası boyutuyla satabilecek hem de kendi hastamıza yoğun olarak kullandığımız bu ilacı 4 firmayla gerçekleştirmiş olacağız.

* Özellikle sağlık üzerinden politika yapmak hiçbir siyasetçiye şifa olmaz. Önerilerimizi yapıcı yapalım, mücadelemiz koronavirüsüyle olsun.

DOĞRU MASKE KULLANIMI NASIL OLMALI?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NEDİR?

SİYAH MASKE KORONAVİRÜSE KARŞI KORUYUCU MU?

MASKE TAKMAK NEFES DARLIĞINA NEDEN OLUR MU?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

EVDE CORONA VİRÜSÜ MASKESİ NASIL YAPILIR?

MASKE ALIRKEN/YAPARKEN HANGİ KUMAŞLAR TERCİH EDİLMELİ?

KORONAVİRÜSTE İKİNCİ DALGA OLUR MU?

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN