Dünya Güreş Şampiyonası'nda Taha Akgül'den altın madalya

Dünya Güreş Şampiyonası'nda Taha Akgül'den altın madalya

ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nın son gününnde serbest stil 125 kiloda mindere çıkan Taha Akgül, altın madalya kazandı

ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası, serbest stil müsabakalarıyla sona erdi.

Orleans Arena'da düzenlenen şampiyonada 125 kiloda milli mayoyu giyen Taha Akgül, altın madalya kazandı.

Finalde Azeri sporcu Jamaladdin Magomedov ile mücadele eden Türk güreşçi, 62 saniyede rakibini 10-0 sayı tuşuyla yendi ve art arda ikinci dünya şampiyonluğunu elde etti.

15-09/13/aa_picture_20150913_6277453_high.jpgTaha Akgül, rakibini 62 saniyede sayı tuşu ile mağlup etti.

Sayı tuşuyla Rus rakibini yenmişti

Akgül, ilk turda İspanyol sporcu Jose Cuba Vazquez'i 11-0 sayı tuşuyla, ikinci turda Ermeni güreşçi Levan Berianidze'yi 4-2'yi yenerek çeyrek finale çıkmıştı. Milli güreşçi, çeyrek final mücadelesinde Kazak sporcu Daulet Shabanbay'ı 6-1, yarı finalde ise Rus güreşçi Bilyal Makhov'u 53'üncü saniyede 10-0 sayı tuşuyla yenerek adını finale yazdırmıştı.

Hedefim olimpiyatlar

Taha Akgül, "Bundan sonraki hedefim olimpiyatlar olacak" dedi.

Akgül, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, bir sene boyunca şampiyonaya çok iyi hazırlandığını belirterek, "Burası olimpiyatlar öncesi en büyük şampiyonaydı. Bütün ülkeler buraya en iyi sporcularıyla geldi. Çok şükür dünya şampiyonluğumu ikiye çıkardım. Bundan sonraki hedefim olimpiyatlar olacak" diye konuştu. 

Dünya şampiyonu güreşçi, bir haftadır şampiyona için ABD'de olduklarını, ancak Türkiye'den gelen şehit haberleri nedeniyle şampiyonluk sevincini buruk yaşadığını da sözlerine ekledi.

3 altın, 1 gümüş, 2 bronz

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın İSE Türk sporcuların şampiyonada 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak başarılı bir performans sergilediğini belirterek, "Şampiyonada maç eksiğimiz olduğunu gördük. Olimpiyat hazırlıkları çerçevesinde bol miktarda ikili kamp ve turnuvalar yapacağız. Burada 6 madalya kazandık. İnanıyorum ki olimpiyatlarda da başarılı olacağız" dedi. 

Alınan madalyalarda milli takım hocalarının büyük emeği olduğunu vurgulayan Musa Aydın, "Onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan arayarak, sayın Cumhurbaşkanımızın ve sayın Başbakanımızın tebriklerini bizlere iletti. Sayın Cumhurbaşkanımızın güreş sevdalısı olduğunu bilmeyen yok. Hükümetimizin de spora verdiği desteği hepimiz biliyoruz. Bize de madalya almak kalıyor" diye konuştu.

LAS VEGAS/AA 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN