2050 yılı itibariyle ülkede sıfır karbon emisyonu hedefleyen İngiliz hükümeti 30 yıl sonra bir ilke imza attı

2050 yılı itibariyle ülkede sıfır karbon emisyonu hedefleyen İngiliz hükümeti 30 yıl sonra bir ilke imza attı

2050 yılı itibariyle ülkede sıfır karbon emisyonu hedefleyen İngiliz hükümeti 30 yıl sonra bir ilke imza atarak bir kömür madenine lisans verdi. Bölgede 165 milyon sterlinlik yatırımla yılda 2,8 milyon ton kömür çıkarılması bekleniyor. Uzmanlar ise endişeli. Madenin, işler hale gelmesiyle yılda 400 bin ton sera gazı salımına neden olacağını tahmin ediliyor.

İngiltere Kalkınma ve Sosyal Konut Bakanı Michael Gove, kuzeybatıdaki Cumbria bölgesindeki bir kömür madeni projesine onay verildiğini bildirildi. Açıklamada, "Bu kömür, eğer ülkede üretilmezse dışardan ithal edilmesi gerekecek olan çeliğin üretim safhasında kullanılacak. Elektrik üretimi için kullanılmayacak." ifadesine yer verildi.

30 YIL SONRA İLK

İngiliz basınında, madenden 165 milyon sterlinlik yatırımla yılda 2,8 milyon ton kömür çıkarılmasının beklendiği belirtilerek, hükümetten, 30 yıl sonra ilk kez bir kömür madenine lisans verildiğine işaret edildi.

UZMANLAR ENDİŞELİ

Öte yandan, uzmanlar madenin, işler hale gelmesiyle yılda 400 bin ton sera gazı salımına neden olacağını belirtiyor.

SIFIR KARBON EMİSYONU HEDEFLENİYORDU

Greenpeace’ten yapılan açıklamada, İngiltere’nin iklim bilinci konusunda lider olmak yerine "iklim ikiyüzlülüğü konusunda süper güç olmayı seçtiği" eleştirisinde bulunuldu. İngiliz hükümeti daha önce 2050 yılı itibariyle ülkede sıfır karbon emisyonu hedeflendiğini bildirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN