Avrupa’nın Ortadoğu kitapçısı ekonomiye yenildi

Avrupa’nın Ortadoğu kitapçısı ekonomiye yenildi

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Avrupa’nın en büyük Ortadoğu kitapçısı Al Saqi kapanıyor.

Savaş nedeniyle Lübnan’dan Londra’ya yerleşen üç arkadaş olan Andre ve Salwa Gaspard ile Mai Ghoussoub tarafından kurulan ve 44 yıldır faaliyette olan Al Saqi, Ortadoğu hakkında İngilizce, Arapça ve çeşitli bölge dillerinden her konuda kitaplar satan ünlü bir kitapçıydı.

Kitapçı ayrıca Ortadoğu’dan birçok yazarı kendi mekanında ağırlayarak, imza etkinlikleri düzenliyordu. Arapça şiir kitapları ve İngilizce Ortadoğu tarihi kitaplarının satıldığı Al Saqi, yurtdışından getirilen Arapça kitapların aşırı ölçüde pahalılaşmasından ve enflasyon nedeniyle kâğıt, matbaa gibi girdi maliyetlerinin artmasından dolayı kapanma kararı aldı. Kuruculardan Gaspard, “Arapça kitap fiyatlarındaki keskin artışlar gibi son ekonomik zorluklar nedeniyle alınması gereken zor bir karar” olduğunu söyleyerek bu yıl 31 Aralık’ta kapanacağını duyurdu.

İngiltere’deki yayıncılar da Türkiye gibi bir süredir kağıt maliyetlerindeki ve enerjideki artıştan etkilendi. Ülkedeki yayıncılık endüstrisi de bu yıl kitap fiyatları konusunda endişeli olduklarını, artan maliyetlerin birçok kapanmaya neden olacağını sık sık dile getiriyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN