‘Semerkant’ romanını okuyanlar buraya!

‘Semerkant’ romanını okuyanlar buraya!

Lübnan asıllı yazar Amin Maalouf’un en çok okunan eserlerinden ‘Semerkant’ Asmalı Sahne’de yer alan Velhasıl Akademi’nin kitap atölyesinde masaya yatıyor.

Entelektüel birikimini kendisi gibi kitap dostları ile paylaşmak için yola çıkan Velhasıl Akademi’nin kurucusu Mehmet Cemil’in konuşmacı olacağı atölyede, ‘Semerkant’ ekseninde öncelikle tarihsel roman niteliğindeki romanın özelliklerine dair bir okuma yapacak.

Ardından romanın dünya edebiyatındaki ve yazarın kişisel dünyasındaki haritasının çıkarılacağı atölyede, katılımcılar da romandan çıkarımlarını ve kültürel okumalarını paylaşabilecek, tartışabilecek. Maalouf’un Ömer Hayyam, Hassan ibn al-Sabbah, Nizam al-Mulk gibi birçok kişiyi tarihsel kişilikler olarak okurun karşısına çıkardığı, kurmaca kahramanı Benjamin O. Lesage üzerinden mit ve gerçeği harmanladığı ‘Semerkant’ romanını okuyan, ya da okumadan önce fikir sahibi olmak isteyen herkes bu akşam saat 20.00’da başlayacak atölyeye katılabilir.

Beyoğlu Asmalı Sahne’deki ücretli atölyede yer almak isteyenler ‘velhası[email protected]’ adresinden kayıt yaptırabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN