57 örgütten Gazze için 'kalıcı barış' çağrısı: Bütün ülkeler İsrail ile ilişkini kesmeli

57 örgütten Gazze için 'kalıcı barış' çağrısı: Bütün ülkeler İsrail ile ilişkini kesmeli

İsrail insanlık suçu işlediği Gazze'de saldırılarına 32. gününde de devam ediyor. Bir aydır evleri, okullara, hastaneleri, can kaybını artıracak tüm bölgeleri bombalarının hedefi belirleyen İsrail 10 binden fazla Filistinliyi öldürdü, on binlercesini ise göçe zorladı. 57 örgütten ve 202 imzacıdan kalıcı barış çağrıları yapılıyor. Çağrıda, "Başta Türkiye olmak üzere bütün ülkeler İsrail ile tüm ekonomik, ticari, askeri ilişkilerini kesmelidir" ifadelerine yer verildi.

Sendikacı, sanatçı, yazar, önceki dönem milletvekili ve bakan, bilim insanı, hukukçu, siyasetçi, hak savunucusu 202 kişi ve 57 demokratik kurum, sendika, platform meslek örgütü, siyasi parti, Gazze’deki savaşa son verilmesini isteyerek Filistin’e özgürlük, ülkede ve bölgede adil ve kalıcı barış çağrısı yaptı.

yeni-proje-27.jpg

ArtıGerçek'in haberine göre, günlerdir kuşatma altındaki Gazze’de, savaş ve soykırım suçunun işlendiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ABD’nin ve Batılı devletlerin açık desteğiyle İsrail tarafından hastaneler, okullar, mülteci kampları, ibadet merkezleri, pazar yerleri bombalanıyor. Soykırım, dünyanın gözleri önünde, açıkça ilan edilerek, nice acılardan yıkımlardan süzülmüş insancıl hukuk mirası fütursuzca çiğnenerek yapılıyor. Devletler, BM ve AB gibi uluslararası kuruluşlar katliama engel olacak etkili bir tutum ortaya koymazken, dünyanın her yerinde halklar ayakta, insanlık mirasına sahip çıkıyor.

'İSRAİL İŞGAL ETTİĞİ TOPRAKLARDAN ÇEKİLMELİ'

75 yıldır Filistinlilere dayatılan günlük katliam, sürgün, mülksüzleştirme, işçileştirme, yerinden etme üstüne oturtulmuş sistem, Filistinlilerin yaşamaya mahkûm edildiği açık hava hapishanesi, işgal edilmiş topraklardan yapılan Hamas saldırısıyla bir cerahat gibi patladı. Yok edilen yaşam alanları, binlerce can kaybı, öldürülen çocuklar, düşmanlık, nefret, ırkçılık ve cinsiyetçilik suçları da dahil olmak üzere savaşın yarattığı bütün felaketlere yaşadığımız bölgede şahit oluyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN