ABD First Lady'si Jill Biden'dan Romanya ve Slovakya ziyareti

ABD First Lady'si Jill Biden'dan Romanya ve Slovakya ziyareti

ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden'ın, hafta sonu Slovakya ve Romanya'yı ziyaret ederek Ukraynalı mültecilerle bir araya geleceği bildirildi. First Lady ayrıca bölgede görev yapan diplomatlarla ve insani yardım personeliyle bir araya gelecek.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD First Lady’sinin 8 Mayıs Anneler Günü'nü Ukraynalı anne ve çocuklarla geçireceği belirtildi.

Açıklamada, Biden'ın 5 Mayıs Perşembe günü çıkacağı 5 günlük seyahatinde, mültecilerin yanı sıra Slovakya ve Romanya'da görev yapan ABD'li diplomatlar ve insani yardım personeliyle de bir araya geleceği kaydedildi.

UZUN SÜRE SONRA İLK YALNIZ SEYAHAT

Romanya ve Slovakya turu, Biden'ın Firs Lady olarak, geçen sene düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine yaptığı gezinin ardından yalnız gerçekleştirdiği 2'nci denizaşırı seyahati olacak.

Ukrayna'nın sınır komşusu ve aynı zamanda NATO üyesi olan iki Doğu Avrupa ülkesi, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başladığı günden bu yana mültecilere ev sahipliği yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN