ABD ve İngiltere'nin Yemen'e saldırılarının ardından protestolar başladı

ABD ve İngiltere'nin Yemen'e saldırılarının ardından protestolar başladı

On binlerce Yemenli, Husilerin Kızıldeniz gemilerine yönelik saldırılarına yanıt olarak ABD ve İngiltere'nin saldırılarını protesto etmek için bir araya geldi. Husiler tarafından yapılan açıklamada, "Amerika kıyılarına saldırmadık, Amerikan adalarına da girmedik. Ülkemize yönelik saldırılarınız terörizmdir" dedi.

ABD ve İngiltere, gece boyunca Husilere ait askeri hedeflere çok sayıda hava saldırısı düzenledi.

Reuters'ta yer alan habere göre, on binlerce Yemenli, Husilerin Kızıldeniz gemilerine yönelik saldırılarına yanıt olarak ABD ve İngiltere tarafından düzenlenen saldırıları kınamak için bugün birçok şehirde toplandı.

Husi Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali El Husi, yaptığı konuşmada ABD'ye atıfta bulunarak, "Amerika kıyılarına saldırmadık, Amerikan adalarına da girmedik. Yemen'e yönelik saldırılarınız terörizmdir" dedi.

protesto.jpg

Açıklamada, "Onlar terörist ve dünya halklarına yalan söyleme konusunda harikalar ama Yemen halkının farkındalığı çok yüksektir. Siz Yemenliler, Amerika'nın kendisini savunduğunu mu düşünüyorsunuz yoksa terörist olduğunu mu?" ifadeleri kullanıldı.

Gazze'deki Hamas yöneticilerinin 7 Ekim'de İsrail'e saldırarak İsrail'in Gazze'ye saldırısını tetiklemesinin ardından, İran yanlısı Husiler, İsrail'in saldırısı durana kadar durmayacaklarını söyleyerek gemi hatlarına saldırmaya ve İsrail'e insansız hava araçları ve füzeler ateşlemeye başladı.

Yemen'in büyük bir kısmını elinde bulunduran Husiler, bin 600 kilometreden fazla uzaktaki İsrail'e giden tüm gemileri hedef alacaklarını söyledi ve uluslararası nakliye şirketlerini İsrail limanlarını kullanmamaları konusunda uyardı.

ABD GÜÇLERİ SURİYE'DE SALDIRIYA UĞRADI

Washington'a göre ABD ve müttefik güçler 17 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'de en az 130 kez saldırıya uğradı.

Pentagon sözcüsü Patrick Ryder, ABD'nin bölgeye daha fazla kuvvet konuşlandırma planının olmadığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN