ABD Senatosu Ukrayna ve İsrail yardım paketini oyladı

ABD Senatosu Ukrayna ve İsrail yardım paketini oyladı

ABD Senatosu Ukrayna ve İsrail'e desteği de içeren 95,3 milyar dolarlık dış yardım tasarısını ileriye taşımak için gerekli olan 60 oy barajını, 66-33'lük bir farkla geçerek önemli bir engeli aştı. Tasarı Ukrayna'nın Rusya'ya karşı çabalarını desteklemek için 60 milyar dolar, İsrail'e güvenlik yardımı için 14,1 milyar dolar, insani destek için 9,2 milyar dolar tahsis eden çeşitli hükümleri içeriyor.

ABD Senatosu, dün Ukrayna ve İsrail'e desteği de içeren 95,3 milyar dolarlık dış yardım tasarısını ileriye taşımak için önemli bir engeli aştı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, tasarının bu hafta Senato'da yakında onaylanması belirken, Meclis'teki geleceği belirsizliğini koruyor.

Senato, gerekli olan 60 oy barajını 66-33'lük bir farkla aşarak, usule ilişkin son engeli kaldırmış oldu.

Tasarı, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı çabalarını desteklemek için 60 milyar dolar, İsrail'e güvenlik yardımı için 14,1 milyar dolar, insani destek için 9,2 milyar dolar tahsis eden çeşitli hükümleri içeriyor. Senato Ödenek Komitesi'ne göre, diğer tahsislerin yanı sıra Hint-Pasifik bölgesindeki bölgesel ortaklara yardım etmek için 4,8 milyar dolar da tahsis edilecek.

ABD-MEKSİKA SINIRINDAKİ SORUN GÖZ ARDI EDİLDİ

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Senato'nun "ülkemizin karşı karşıya olduğu en acil sorun" olarak tanımladığı ABD-Meksika sınırındaki güvenliği ele almayarak 'anı yakalamakta başarısız olduğunu' söyledi.

Geçtiğimiz 9 Şubat'ta Beyaz Saray'da Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşen Başkan Joe Biden, ABD Kongresi'nin Avrupalı ​​müttefikinin yanında yer almaması durumunda bunun "kriminal ihmale yakın" olacağını söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN