ABD’de robot avukata dava: Hukuk diploması yok

ABD’de robot avukata dava: Hukuk diploması yok

ABD merkezli bir hukuk firması, uygulama üzerinden danışmanlık hizmeti veren DoNotPay adlı robot avukatı ‘ruhsatsız çalıştığı’ gerekçesiyle mahkemeye verdi.

Dünyanın ilk robot avukatı olarak görülen yapay zeka destekli bir hizmet olan DoNotPay, ruhsatsız avukatlık yaptığı iddialarıyla karşı karşıya. Chatbot formatında tasarlanan araç, erişilebilir yasal bilgiler sunmayı amaçlarken, tüketicilere büyük şirketlere karşı yasal savaşlarında yardımcı olmak için yardım kaynakları da sağlayabiliyor.

‘GERÇEKTEN ROBOT DEĞİL’

ABD'nin Chicago eyaletinde bulunan Edelson adlı bir hukuk firması, San Francisco kentindeki bir mahkemede robot hukuk uygulamasına dava açtı.

Davacı, müşterilerinin zararına DoNotPay'in gerçekten bir robot olmadığını iddia ederek bir hukuk firması veya avukat olmadığını kaydetti. Şikayete göre, DoNotPay'in hukuk diplomasına ihtiyacı var.

ALANINI GENİŞLETTİ

2015 yılında Joshua Browder tarafından kurulan DoNotPay, şablon tabanlı belgeler oluşturarak müşterilerin park cezalarından kurtulmalarına, kablo şirketlerinden para talep etmelerine ve diğer düşük dereceli yasal ve tüketici hilelerini yönetmelerine yardımcı oluyor. Şirket zamanla, hizmetlerini çeşitli konularda tavsiyeleri içerecek şekilde genişletti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN