ABD'den F-16 açıklaması… NATO mutabakatında etkili olduğu iddia edilmişti

ABD'den F-16 açıklaması… NATO mutabakatında etkili olduğu iddia edilmişti

Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerine dair vetosunu çekmesinin ardından Batı basınında yazılan makalelerde bu kararda F-16 kararının etkili olduğu bildirilmişti. Çok geçmeden F-16'lara ilişkin Beyaz Saray'dan bir açıklama yapıldı.

ABD Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarı Celeste Wallander, yönetimin Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etme planlarını desteklediğini söyledi.

Wallender, Beyaz Saray Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby ile bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu.

mut.pngBatı basınında mutabakatın imzalanmasında ABD'nin F-16 jestinin etkili olduğu iddia edilmişti

MODERNİZE TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ

Türkiye'nin yeni F-16 satın alma ve mevcut F-16'larını modernize etme talebini değerlendiren Wallender, "ABD, Türkiye'nin F-16 filosu için modernizasyon planlarını tamamen destekliyor" dedi.

Wallender, Türkiye'nin güvenliğinin NATO'nun güvenliği demek olduğunu belirterek, "Bu planlar şu anda çalışılıyor ve sözleşme süreci için üzerinde çalışılması gerekiyor, ancak ABD Türkiye'nin savaş uçağı filosunun modernizasyonunu destekliyor, çünkü bu NATO güvenliğine katkıda bulunuyor. Güçlü Türk savunma kabiliyeti, güçlü bir NATO savunmasına katkıda bulunur" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN