ABD'den İsrail'e 'kara harekatını ertele' talebi

ABD'den İsrail'e 'kara harekatını ertele' talebi

ABD basını Beyaz Saray’ın rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaştırılması için zaman kazanmak amacıyla İsrail'e kara harekatını ertelemesini tavsiye ettiğini yazdı. ABD’nin İran destekli grupların olası saldırılarına hazırlanmak için de 'zaman istediği' ileri sürüldü. ABD'li yetkililer kara harekatını erteleme tavsiyesinin Savunma Bakanı Lloyd J. Austin aracılığıyla İsrail’e iletildiğini belirtti.

Filistin'e karşı başlattığı savaşta İsrail'in sırtını sıvazlayan ABD, İran'a karşı hazırlık yapmak için Tel Aviv yönetiminden kara harekatını ertelemesini istedi. ABD merkezli The New York Times gazetesi, Beyaz Saray’ın rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaştırılması için zaman kazanmak amacıyla İsrail'e kara harekatını ertelemesini tavsiye ettiğini yazdı.

ABD’nin, İran destekli grupların olası saldırılarına hazırlanmak için de ‘zaman istediği’ ileri sürüldü.

yeni-proje-4.jpg
ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin

Gazeteye konuşan ABD’li yetkililer, kara harekatını erteleme tavsiyesinin Savunma Bakanı Lloyd J. Austin aracılığıyla İsrail’e iletildiğini belirtti. Austin’in, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile neredeyse her gün telefon görüşmesi yaptığını aktarıldı. Bir yetkili, ABD’nin önceliğinin rehineler olduğunu dile getirdi.

'ABD'NİN BASKISI YOK İSTİŞARE VAR'

Washington'daki İsrail Büyükelçiliğinden bir diplomat, ABD’nin İsraillilere kara harekatını ertelemeleri yönünde tavsiyede bulunduğunu iddialarını yalanladı. Söz konusu isim "ABD yönetimiyle yakın diyaloğumuz ve istişarelerimiz var. ABD kara operasyonu konusunda İsrail'e baskı yapmıyor” ifadelerini kullandı.

Çoğunlukla Katar aracılığıyla yürütülen rehine müzakereleri hakkında bilgisi olan bir yetkili, Hamas'ın kara harekatının rehinelerin serbest bırakılması ihtimalini azaltacağı konusunda uyardığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN