Muhalefetten sonra iktidar da harekete geçti: AK Parti'den 'Büyük Kudüs Mitingi'

Muhalefetten sonra iktidar da harekete geçti: AK Parti'den 'Büyük Kudüs Mitingi'

Gelecek ve Saadet Parti'nden sonra iktidar da Filistin için harekete geçti. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, 28 Ekim Cumartesi günü Atatürk Havalimanı’nda “Büyük Kudüs Mitingi” düzenleyecek. Mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile birlikte Cumhur İttifakı liderleri de katılacak. Mitingin 29 Ekim'den bir gün önce olması ise dikkat çekti.

İktidar kanadının Gelecek ve Saadet partilerinden sonra İsrail'in bombalamaya devam ettiği Filistin için miting düzenleyip düzenlemeyeceği merak konusu olmuştu. Merak edilen konuya AK Parti İstanbul İl Başkanlığı açıklık getirdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, 28 Ekim Cumartesi günü Atatürk Havalimanı’nda “Büyük Kudüs Mitingi” düzenleyecek. Mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yanı sıra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcı ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katılacak.

AK Parti’nin, Cumhuriyet’in 100. Yıldönümü olan 29 Ekim’den bir gün önce 28 Ekim’de Büyük Kudüs Mitingi düzenleyecek. Miting için bu tarihin belirlenmesi ise dikkat çekti.

Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve HÜDA PAR, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için 15 Ekim'de Maltepe meydanında düzenlenen 'Özgür Filistin Mitingi'nde bir araya gelmişti.

Sizin bu tavrınız cepheden çarpışanlara en büyük destek. Geçmişte bu davaya çok insanlar sahip çıktı. Biz en son Erbakan hocamızı rahmetle anmayı görev addediyoruz. Erbakan hocamız buyurmuştu ki, Kudüs coğrafi bir mesele değil imani bir meseledir" şeklinde konuşmuştu.

'TÜRKİYE BM'YE BAŞVURSUN'

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Filistin buluşmasında Türkiye'nin Birleşmiş Milletlere başvurması gerektiğini söylerken, "Türkiye, Ürdün'le birlikte Mescid-i Aksa'nın uluslararası himayesine alınması için BM'ye başvursun. Her türlü arabuluculuk girişimleri gerçekleştirilerek bu saldırıların durdurulmasına çaba gösterin" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN