İsrail savaş uçakları Kudüs Hastanesi çevresini vurdu

İsrail güçleri Gazze'deki Kudüs Hastanesi'nin yakınını füzeyle vurdu. Hastanede binlerce sivilin olduğunu kaydeden yetkililer son bir gün içerisinde düzenlenen saldırılarda 320 noktanın da vurulduğunu belirtti.

Füzeler yeniden Kudüs Hastanesi'ne çevrildi. Geçtiğimiz günlerde İsrail'den 'derhal boşaltın' uyarısı yapılmıştı. Ancak hastanenin içerisinde ağır yaralıların olduğunu kaydeden yetkililer 'durumları ağır' diyerek yakındı.

yeni-proje-8.jpg

Filistin Kızılayı, El-Ehli Baptist Hastanesi katliamına işaret ederek, yeni bir katliamın önüne geçmek için dünyaya acil müdahale çağrısı yaptı. Buna göre İsrail, Gazze Şeridi’ndeki Kudüs Hastanesi ve 5 okul için “mümkün olduğu kadar hızlı boşaltın” uyarısında bulundu.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, bu saldırılarda 400 Filistinli hayatını kaybetti. WAFA'nın kentteki sağlık kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, ölenlerin yüzde 70'ini çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor.

Bu son kayıplarla birlikte 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde. hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 4 bin 700'e yükseldi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir