ABD'den kriz çıkaracak hamle: Suriye'ye 2 bin asker ve Menbiç'te üs

ABD'den kriz çıkaracak hamle: Suriye'ye 2 bin asker ve Menbiç'te üs

ABD Başkanı Trump’ın yaptığı ‘Çok yakın zamanda Suriye’den çekileceğiz’ açıklamasına rağmen Pentagon ve Beyaz Saray’ın Suriye’ye 2 bin asker daha göndermeyi tartıştığı iddia ediliyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun ise Türkiye ve ABD arasında PKK/YPG terör örgütü varlığı nedeniyle sorun olan Suriye'deki Menbiç ilçesine yeni bir üs kurduğu iddia edildi. Üssün ilçede bulunan koalisyona ait 3'üncü üs olduğu belirtildi.

Halep'in Menbiç ilçesindeki PKK/YPG varlığı Türkiye ile Amerika arısında sorun olmaya devam ederken, ABD öncülüğündeki DEAŞ ile uluslararası mücadele koalisyonunun ilçenin kuzeyinde yeni bir üs daha kurduğu öne sürüldü.

Suriye'deki Kürt internet sitelerinde yer alan haber ve görüntülerde, kurulan üssün çevresinde çok sayıda koalisyona ait zırhlı araç bulunuyor. Yeni kurulduğu ileri sürülen üssün üzerinde ABD bayrağı dalgalanırken, üssün Menbiç'te kurulan 3'üncü üs olduğu belirtildi. Habere göre, üssün Türkiye'nin Menbiç'e yönelik olası operasyon girişimlerine yönelik kurulduğu ileri sürüldü.

18-04/03/sss.jpg

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde ABD askerlerinin ‘çok yakın zamanda’ Suriye’den tamamen çekileceğini söylerken, CNN’den ilginç bir iddia geldi.

CNN’de Pentagon muhabiri Barbara Starr’ın imzasıyla yayınlanan ve ABD ordusundan kaynaklara dayandırılan haberde, Savunma Bakanlığı ve Beyaz Saray yönetiminin Suriye’ye ek asker göndermeyi tartıştığı belirtildi.

2 BİN ASKER GÖNDERECEK

Haberde, bugün toplanacak Ulusal Güvenlik Konseyi’nin terör örgütü DEAŞ’ı yenme planını ve Suriye’ye 2 bin asker daha göndermeyi gündemine alacağı belirtildi.

Trump’ın Suriye’den çekilme açıklamasının, yeni askeri birliklerin gönderilmesi planını nasıl etkileyeceği henüz bilinmiyor. CNN’e konuşan kaynaklar, planın ülkede mevcut bulunan ABD askerlerinin korunmasına odaklandığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

ABD medyasında daha önce yer alan haberlerde, Trump’ın Suriye’den çekilme açıklamasının özellikle Pentagon’da şaşkınlık yarattığına dikkat çekilmişti. Trump’ın açıklaması, Münbiç’te ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon askerlerine düzenlenen saldırıdan bir gün sonra gelmişti.

Saldırıda biri ABD’li biri İngiliz iki koalisyon askeri hayatını kaybetmiş, askerlerin tanınan bir DEAŞ üyesini öldürme veya yakalama görevinde oldukları açıklanmıştı.

Trump, Ohio’da yaptığı açıklamada “Yakın zamanda Suriye’den çekileceğiz. Biraz da başkaları ilgilensin” ifadelerini kullanmış, sonrasında Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili bir bilgileri olmadığını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN