ABD'den Türkiye'ye 'yasa dışı finansman cenneti' uyarısı

ABD'den Türkiye'ye 'yasa dışı finansman cenneti' uyarısı

ABD Hazine Bakanlığı, ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo'nun geçen hafta Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarette ele alınan konular değerlendirildi. Buna göre Bakan Yardımcısı'nın ziyaretinde "Türkiye'nin yasa dışı finansman cenneti olarak kullanılmamasını" istediklerini de belirtti.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun 22-24 Haziran'da NATO müttefiki ve ortağı Türkiye'yi ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, Adeyemo'nun bölgesel ekonomik meseleleri, terörün finansmanıyla mücadeleyi ve Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşı görüşmek üzere Türkiye'ye gittiği kaydedildi.

1433352.jpgRusya'ya yönelik yaptırımlar sonrası Rus milyarder Roman Abramoviç gibi isimler Avrupa Birliği sınırlarındaki mal varlıklarını Türkiye'ye getirmiş ve bu durum Batı'da öfkelere neden olmuştu.

"TÜRKİYE YASA DIŞI FİNANSMAN CENNETİ OLMAMALI"

Adeyemo'nun Ankara'da Dışişleri Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığından yetkililerle bir araya geldiği belirtilen açıklamada, İstanbul'da ise finans kurumlarıyla Türkiye'nin ekonomik ve mali koşullarının yanı sıra Rusya'ya yönelik çok taraflı yaptırımların uygulanması konularında görüştüğü aktarıldı.

Açıklamada, "Taraflar, Türkiye'nin yasa dışı finansman cenneti olarak kullanılmamasını ve bankacılık sektörünün bütünlüğünün korunmaya devam etmesini sağlama arzusunu dile getirdi" ifadesi kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN