ABD'den Ukrayna'ya 40 milyar dolarlık yardım

ABD'den Ukrayna'ya 40 milyar dolarlık yardım

ABD Temsilciler Meclisi, büyük bir kısmı Ukrayna'ya yardımı içeren yaklaşık 40 milyar dolarlık tasarıyı onaylayıp, Senato'ya gönderdi

WASHINGTON | KARAR

Temsilciler Meclisi, salı gecesi büyük bir oranı Ukrayna'ya Rusya'nın işgaline karşı savaşabilmek için ek askeri, ekonomik ve insani yardımı içeren yaklaşık 40 milyar dolarlık tasarıyı oylamaya sundu.

Oylamada, 368'e karşı 57 oyla kabul edilen tasarı, Senato'da da onaylanmasıyla Başkan Joe Biden'ın masasına gidecek.

Senato Çoğunluk Lideri New York (Demokrat Parti) Senatörü Chuck Schumer, tasarının oylamasında "hızlı" hareket edeceğini ve Başkan Biden'a göndereceğini bildirdi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Kaliforniya (Demokrat Parti) Kongre üyesi Nancy Pelosi de oylama öncesinde Temsilciler Meclisi'ndeki meslektaşlarına gönderdiği mektupta, "Zaman çok önemli ve beklemeye tahammülümüz yok. Amerika, bu yardım paketiyle dünyaya, zafer kazanılana kadar Ukrayna'nın cesur halkının yanında durma kararlılığımızın yankılanan bir mesajını gönderiyor." ifadelerini kullandı.

Başkan Biden ise pazartesi günkü açıklamasında "Bu yardım, Ukrayna'nın savaş alanındaki başarısı için kritik öneme sahip. Kongre'nin daha ileri adımlarını beklerken yardım sevkiyatımızın durmasına izin veremeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

Bu arada, Dışişleri Bakanı Antony Bliken ve Savunma Bakanı Lyoyd Austin de Kongre üyelerine Ukrayna'ya yönelik genişletilmiş yardımı onaylamaya çağıran bir mektup gönderdi.

Rus güçleriyle savaşırken Ukrayna'ya yardım desteğinde bulunulması konusu, Kongre'de iki partinin de geniş bir desteğe sahip olmasına rağmen bazı Cumhuriyetçi Partililer daha fazla gözetim olmadan daha fazla para harcama konusunda temkinli olduklarını belirtmişlerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN