AB'den Rusya'ya 13'üncü yaptırım paketi

AB'den Rusya'ya 13'üncü yaptırım paketi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken AB Büyükelçileri yeni karar aldı. Yapılan duyuruda AB Büyükelçilerinin Rusya'nın Ukrayna'yı tam kapsamlı işgaline yanıt olarak uygulanan 13'üncü yaptırım paketi üzerinde prensipte anlaşmaya vardığı belirtildi.

Rusya- Ukrayna savaşı 3'üncü yılına girerken, AB Konseyi'nin Belçika Başkanlığı'ndan yapılan duyuruda, AB büyükelçilerinin Rusya'nın Ukrayna'yı tam kapsamlı işgaline yanıt olarak uygulanan 13'üncü yaptırım paketi üzerinde prensipte anlaşmaya vardığı belirtildi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre yapılan açıklamada, "Bu paket AB tarafından onaylanan en geniş paketlerden biri. Yazılı bir prosedürden geçecek ve 24 Şubat'ta resmi olarak onaylanacak" denildi.

Avrupa Komisyonu daha önce paketi tam kapsamlı işgalin ikinci yıldönümünü için 24 Şubat'ta uygulamaya koymayı hedeflediğini açıklamıştı.

Financial Times'a (FT) göre paket, Moskova'nın savaş çabalarına yardım eden Rusya, Çin ve diğer ülkelerden yaklaşık 200 kişi ve şirkete yönelik kısıtlamaları içeriyor.

FT başlangıçta Macaristan'ın listede Çinli şirketlerin bulunması nedeniyle paketi bloke ettiğini bildirdi ancak Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto daha sonra Budapeşte'nin onayı engellemeyeceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN