AB'den Rusya'ya yaptırım yağıyor: Pakette Türkiye’den şirketler de var

AB'den Rusya'ya yaptırım yağıyor: Pakette Türkiye’den şirketler de var

AB Konseyi'nin Ukrayna'nın tam kapsamlı işgali nedeniyle Rusya'ya yönelik 13'üncü yaptırım paketini kabul ettiği açıklandı. Pakette Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına karışan 106 kişi ve 88 kuruluş hedefleniyor. Açıklamaya göre listede Hindistan, Sri Lanka, Çin, Sırbistan, Kazakistan, Tayland ve Türkiye'den şirketler yer alıyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, AB Konseyi Rusya'ya yönelik 13'üncü yaptırım paketini kabul etti.

Avrupa Birliği'nin Üst Düzey Diplomatı Josep Borrell, "Vladimir Putin'in Ukrayna'nın tam kapsamlı işgalini başlatmasının üzerinden geçen iki yılın üzücü noktasına ulaşırken, Avrupa Birliği Rusya üzerindeki baskıyı sürdürüyor" dedi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Borrell, "Bugün, Rusya'nın askeri ve savunma sektörüne yönelik kısıtlayıcı önlemleri daha da sıkılaştırıyoruz; üçüncü ülkelerdeki ekipman sağlayan diğer birimlerin yanı sıra Ukraynalı çocukların yasa dışı sınır dışı edilmesinden ve askeri açıdan yeniden eğitilmesinden sorumlu olanları da hedef alıyoruz" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'DEN ŞİRKETLER DE YER ALIYOR

Pakette Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına karışan 106 kişi ve 88 kuruluş hedefleniyor. Açıklamaya göre listede Hindistan, Sri Lanka, Çin, Sırbistan, Kazakistan, Tayland ve Türkiye'den şirketler yer alıyor.

Konsey, Rusya'nın askeri ve endüstriyel kompleksini doğrudan destekleyen 27 şirketi daha belirledi. Çift kullanımlı mal ve teknolojilerin yanı sıra Rusya'nın askeri sektörünün teknolojik gelişimine katkıda bulunabilecek diğer ürünlere ilişkin daha sıkı ihracat kısıtlamalarına tabi tutulacaklar.

Bu kuruluşların bazıları üçüncü ülkelerde yerleşiktir ve ticari kısıtlamaları aşmak için kullanılırken, diğerleri Rusya'nın askeri ve endüstriyel kompleksi için elektronik geliştirme, üretim ve tedarikle ilgilenen Rus şirketleridir.

İHA'ların geliştirilmesinde ve üretilmesinde kullanılan bileşenlere ve elektrik transformatörleri gibi Rusya'nın endüstriyel yeteneklerinin geliştirilmesine katkıda bulunan mallara da ihracat kısıtlamaları getirilecek.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre 13'üncü yaptırım paketi, Kuzey Kore'nin Rusya'ya silah tedarikinde rol oynayanları da hedef alıyor.

İNGİLTERE'DEN YENİ YAPTIRIM PAKETİ GELDİ

Rusya'nın geniş çaplı işgalinin başladığı 24 Şubat 2022'den bu yana 2 binden fazla kişi ve şirkete "Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını baltalayan veya tehdit eden eylemler" nedeniyle AB tarafından yaptırım uygulandı.

AB, savaşın ikinci yıldönümü öncesinde Kiev'in müttefikleri desteklerini yinelediler ve Ukrayna'ya yönelik yeni yardım paketleri açıkladılar.

İngiltere, dün Rusya'ya karşı, Rus devletine askeri teçhizat ve gelir sağlayarak Rusya'nın savaş makinesini desteklemeye yardımcı olan 50'den fazla kişi ve şirketi hedef alan yeni bir yaptırım paketini duyurdu.

ABD'nin ayrıca, Ukrayna'nın geniş çaplı işgali ve muhalefet lideri Alexei Navalny'nin ölümü nedeniyle Rusya'ya karşı yakında ek yaptırımlar açıklaması bekleniyor. Washington ayrıca İran'ın Moskova ile askeri işbirliği konusunda daha fazla kısıtlama getirmeyi planlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN