AB'den Türkiye'ye tehdit: Her türlü aracı kullanırız

AB'den Türkiye'ye tehdit: Her türlü aracı kullanırız

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, AB'nin Kıbrıs'ta 'siyasi eşitliğin olduğu federasyon' çözümünü desteklediklerini açıkladı. Türkiye'nin Kapalı Maraş adımı da hatırlatan Borrell, AB'nin kendi ve üye ülkelerinin çıkarlarını korumak için elindeki "her türlü araç ve seçeneği kullanacağını" belirtti.

Avrupa Birliği (AB), Cumhurbaşkanı Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Kapalı Maraş ile ilgili açıklamalarını kınayarak yaptırım tehdidinde bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in, AB adına yaptığı açıklamada Kıbrıs'ta "siyasi eşitliğin olduğu federasyon" çözümünü desteklediklerini vurguladı.

"ORTAK ALAN BULMA GİRİŞİMİ ZARAR VEREBİLİR"

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "AB, bir kez daha uluslararası hukuku ihlal edecek ve provokasyon yaratacak tek taraflı hamlelerden kaçınılması gerektiğini vurguluyor.

Böyle hamleler adadaki gerilimi yükseltebilir ve iki taraf arasında kalıcı çözüm için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına uygun bir şekilde ortak alan bulma girişimlerine zarar verebilir."

"HER TÜRLÜ ARAÇ VE SEÇENEK GÜNDEMDE"

Borrell, Maraş'ı açma kararının BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olacağını ifade etti.

Açıklamada, AB'nin kendi ve üye ülkelerinin çıkarlarını korumak için "yeni provokasyonlar ve uluslararası hukuk ihlalleri" yaşanması durumunda elindeki "her türlü araç ve seçeneği kullanacağını" belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN