Almanya'da 1 milyar Euro'luk müze soygunu

Almanya'da 1 milyar Euro'luk müze soygunu

Almanya'da bir müzede 1 milyar avroya eş değer (yaklaşık 6 milyar 320 milyon lira) hazine ve tarihi eser çalındı.

Alman Bild Gazetesi'nin haberine göre, Dresden şehrindeki The Green Vault müzesi hırsızların hedefi oldu. Çalınan eserlerin toplam değerinin bir milyar Euro'ya çıkabileceği tahmin ediliyor.

Müze yetkilileri, hırsızların bir camdan içeri girmeden önce saat 05:00'te müzeye ait elektrik desteğini kapattıklarını belirtti.

19-11/25/6c8a05adb95e7e6f8a56aa1638767f60.jpg

Gecenin geç saatlerinde, müzeye yakın bir bölgedeki köprüde yangın çıktığı bilgisini veren yetkililer, bunun yaşanan soygunla ilişkili olabileceğini ifade etti.

Hırsızların müzeye camı zorlayarak girmesinin ardından yüzlerce milyon Euro'luk mücevher, elmas ve değerli taşlar çaldıkları iddia ediliyor.

19-11/25/csm_jl140709118_b019b46bc9.jpg

Ancak yetkililer, elektrik kaynağının kesilmesine rağmen güvenlik kamerası kayıtlarından hırsızları bulabileceği yönünde açıklamalarda bulundu.

Hırsızların soygunun ardından bir limuzine atlayarak kaçtığı ve şu anki yerlerinin bilinmediği belirtildi.

The Green Vault müzesi, Avrupa'nın en büyük hazine koleksiyonunu barındıran müze olarak kayıtlara geçmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN