Almanya'yı inandıramadılar! Din değiştiren sığınmacılara sınır dışı

Almanya'yı inandıramadılar! Din değiştiren sığınmacılara sınır dışı

İran ve Afganistan'dan Almanya'ya göç eden 200 sığınmacı, daha kolay sığınma hakkını kazanmak için din değiştirdi ancak Alman Göç İdaresi sığınma taleplerini geri çevirip 200 kişiyi sınır dışı etme kararı aldı.

BÜŞRA SARIKAYA/ KARAR.COM

Almanya'ya Afganistan ve İran'dan göç eden 200 kişilik grup, daha kolay sığınma hakkına sahip olabilmek için Hristiyanlığa geçmişti. Alman Göç İdaresi ise, din değiştirenlerin sığınma talebini reddetti ve sınır dışı kararı aldı. 200 kişilik grup, bir hafta içinde ülkelerine geri gönderilecek. 

18-02/04/suryry.jpg

KİLİSE ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Daha iyi bir hayat umuduyla kendi ülkelerini terk edip Almanya'ya sığınan mülteciler, Alman göç İdaresi'nin sığınma taleplerini geri çevirdiğini duyunca kahroldu. Daha kolay şekilde sığınma hakkına sahip olmak için Müslümanlık'tan çıkıp Hıristiyanlığa gecen mülteciler, bu kararı protesto etmek için din değiştirdikleri kilise önünde toplandı. 

PİSKOPOS DA ŞAŞIRDI

Bild gazetesinde yer alan habere göre, kilise piskoposu Gottfried Martens, "Bu kararı anlayamadım. Bundan 2 sene önce Hıristiyan olan sığınmacıların hepsinin sığınma talebi kabul edildi. Bu arkadaşlarımızın taleplerinin neden kabul edilmediğini bilemiyorum" diye konuştu. 

18-02/04/mama.jpg

GÖÇ İDARESİ DİN DEĞİŞTİRMEYİ İNANMADI

Alman Göç İdaresi, sığınmacıların sadece daha kolay bir şekilde oturum izni alabilmek için din değiştirdiklerini düşündüğünü açıklamakla yetindi. 

18-02/04/dscvs.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN