Anzaklar dedelerini bu yıl ihmal etti

Anzaklar dedelerini bu yıl ihmal etti

Çanakkale Kara Savaşları’nın 104’üncü yılı kapsamında Gelibolu Yarımadası’ndaki Anzak Koyu’nda geleneksel ‘Şafak Ayini’ yapıldı. Avustralyalı ve Yeni Zelandalılardan oluşan bin 200 kişilik grup, gözyaşlarıyla dedelerini andı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Asım’ın nesli dostça geleni ağırlayacak düşmanca geleni gömecek” sözleri sonrası katılımcı sayısının önceki yıllara göre düşük kalması dikkat çekti. ‘57. Alay Vefa Yürüyüşü’nün de yapıldığı program, saygı atışı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle tamamlandı.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 104. yılı anma törenleri kapsamında Gelibolu Yarımadası’ndaki Anzak Koyu’nda geleneksel ‘Şafak Ayini’ yapıldı. Avustralyalı ve Yeni Zelandalılardan oluşan yaklaşık bin 200 kişilik grup, gece Çanakkale kent merkezinden Gelibolu Yarımadası’na geçti. Katılımcılar, uyku tulumları ve battaniyeler içinde, tören alanına kurulan dev ekrandan Çanakkale Savaşları’na ilişkin belgesel, film, röportaj ve bazı kentlerdeki Anzak Günü törenlerini izleyerek ‘Şafak Ayini’nin başlamasını bekledi. Anzak Koyu’nda saat 05.30’da alana katafalkın konulmasıyla başlayan törende konuşan Avustralya Genelkurmay Başkanı Angus Campbell, Gelibolu’nun tarihlerinde silinmez bir iz bıraktığını söyledi. Törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’nda hayatını kaybeden yabancı ülke askerlerinin ailelerine gönderdiği mektup da okundu. Program, Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda milli marşlarının okunmasının ardından dua edilmesiyle tamamlandı. Çanakkale Kara Savaşları’nın 104. yılı dolayısıyla düzenlenen ‘57. Alay Vefa Yürüyüşü’nün kapanış töreni, Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde yapıldı. Yürüyüşün  tamamlandığı Conkbayırı Anıtı’nda tören düzenlendi. Anıta çelenk bırakılmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Program, saygı atışı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN