Apple'da iPhone Pro krizi

Apple'da iPhone Pro krizi

Sıfır vaka politikası uygulayan Çin'in Zhengzhou kentinde dünyanın en büyük iPhone üretim tesisinde, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan kısıtlamalar ve protestolar iPhone Pro krizi yaşatacak. Telefonların üretiminde 6 milyon adede yakın üretim kaybı öngörülüyor.

Çin’de son 24 saatte tespit edilen 40 bin 347 yeni Kovid-19 vakası ile ülkede ilk kez günlük vaka sayısı 40 bin sınırını aşarak rekor kırdı.

Çin'in Zhengzhou kentinde dünyanın en büyük iPhone üretim tesisinde yaşanan protestolar nedeniyle iPhone Pro'da 6 milyon adede yakın üretim kaybı yaşanacak.

"DAHA BÜYÜK KAYIPLAR DA GÖRÜLEBİLİR"

Bloomberg HT'nin haberine göre, eğer önümüzdeki haftalarda tesisteki Kovid karantinası devam ederse üretim adetlerinde daha büyük kayıplar da görülebilir.

Zhengzhou kampüsü son dönemde Kovid karantinalarının tetiklediği işçi protestolarına sahne olmuştu. Foxconn ve yerel otoriteler salgını kontrol altına almakta zorlanmıştı. Binlerce işçi ekim ayında gıda sıkıntılarının ardından kendi imkânlarıyla tesisi terk etmişti.

Foxconn tesisi Apple’ın bu yıl en çok talep gösterilen yeni iPhone 14 Pro modelini üretiyor. iPhone 14 Pro, iPhone 14 modellerinde düşen talebi telafi ediyordu. Apple, üretim hedefini 90 milyon adetten 87 milyon adede düşürmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN