Arwen fırtınası Birleşik Krallık'ı esir aldı: 4 ölü, 61 mahsur

Arwen fırtınası Birleşik Krallık'ı esir aldı: 4 ölü, 61 mahsur

Kuzey İrlanda, İskoçya ve İngiltere'nin kuzey kesimlerinde etkili olan Arwen fırtınası, Birleşik Krallık genelinde hayatı felç etti. İrlanda'da bir kişi hayatını kaybederken, İngiltere'de ölü sayısı 3'e çıktı ve ülkenin kuzeyinde bir pubda 61 kişi mahsur kaldı. İskoçya'da ise yollar kapandı ve tren seferleri durduruldu.

Arwen fırtınası, Birleşik Krallık genelinde hayatı felç etti. Hızı saatte 100 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına, Kuzey İrlanda, İskoçya ve İngiltere'nin kuzey kesimlerinde etkili oldu ve ağaçların devrilmesine, denizde dev dalgaların oluşmasına ve can kaybına yol açtı.

Kuzey İrlanda'da fırtına nedeniyle bir ağaç otomobilin üzerine devrildi, araçta bulunan 1 kişi hayatını kaybetti. Şiddetli rüzgar ve yoğun yağış nedeniyle feribot seferleri de iptal edilirken, bazı yollar trafiğe kapatıldı.

YOLCULAR 17 SAAT TRENDE KALDI

Arwen fırtınasından İskoçya da oldukça etkilendi. İskoçya’nın en kötü etkilenen bölgelerinde ağaçların devrilmesi sonucu çatılar uçtu, yollar kapandı.

Ülke genelinde kara yolu ulaşımını etkilerken, aynı zamanda demiryolu ulaşımında da aksamalara neden oldu. Seyir halindeki bir trenin fırtına nedeniyle durmak zorunda kaldığı, yolcuların 17 saat trende mahsur kaldığı öğrenildi.

61 KİŞİ MAHSUR

61kisid.jpgİngiltere'nin kuzeyindeki 61 kişinin mahsur kaldığı Tan Hill Inn isimli pub

BBC'de yer alan habere göre, İngiltere'de de yine ağaç devrilmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. En yüksek rakımlı olan Yorkshire kentindeki bir pubına cuma günü gelen müşteriler, üç gün ayrılamadı. Toplam 61 kişi Arwen fırtınasıyla gelen kar yağışı nedeniyle pubda mahsur kaldı. Cumartesi sabahı kar seviyesinin 1 metreye yaklaştığı ve yatak odaları pencerelerine kadar çıktığı belirtiliyor.

100 BİNDEN FAZLA EV ELEKTRİKSİZ KALDI

Meteoroloji Ofisi, Birleşik Krallık geneli için rüzgar, kar ve buz uyarısı verdi. ağaçların tehlikeli olduğunu belirterek halktan bölgeden uzak durmalarını ve seyahat etmemelerini istedi.

Kar yağışının yanında kopan elektrik kablolarının da yolları kısmen kullanıma kapattığı bildiriliyor.

ddvd.jpg

Şiddetli fırtına nedeniyle İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda'da 100 binden fazla ev ve iş yeri fırtına nedeniyle elektriksiz kaldı. Elektrik dağıtım şirketleri, Birleşik Krallık genelinde 'fırtınanın elektrik şebekesine zarar vermeye devam ettiği' konusunda uyarıda bulundu.

Şiddetli fırtınanın hafta sonu boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN