Aşırı sağcı polisler soruşturması başladı, Özel Harekat Timi lağvedildi

Aşırı sağcı polisler soruşturması başladı, Özel Harekat Timi lağvedildi

Almanya'da Hessen eyaletine bağlı İçişleri Bakanlığı, aşırı sağcı polisler hakkında yürütülen soruşturmanın ardından Özel Harekat Timi'nin lağvedildiğini duyurdu. 20 polis, aşırı sağ örgüt propagandası yapma, yasak sembol ve görüntülerin yanı sıra kışkırtıcı içerik paylaşıp yaymakla suçlanıyor.

Almanya'da aşırı sağcı polisler hakkında yürütülen soruşturmanın ardından Frankfurt Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Timi'nin (SEK) lağvedildi.

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth, soruşturma kapsamında Frankfurt Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Timi'nin lağvedilmesine karar verdiklerini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Frankfurt Savcılığı ile Wiesbaden Eyalet Polisince aktif görevdeki 19 polis memuru ile bir eski polis hakkındaki soruşturma çerçevesinde bazı şüphelilerin ev ve ofislerinde arama yapılmıştı.

Özel kuvvetler mensuplarının da aralarında bulunduğu 20 polis, aşırı sağ örgüt propagandası yapma, yasak sembol ve görüntülerin yanı sıra kışkırtıcı içerik paylaşıp yaymakla suçlanıyor.

29 ila 54 yaşlarındaki 20 emniyet mensubunun 19'unun aktif görevde, birinin ise eski polis memuru olduğu açıklanmıştı.

Polislerin soruşturma bitene kadar görevden el çektirildiği belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN