Bakan Blinken ve Devlet Başkanı Herzog bir araya geldi: ABD'den gelen tüm desteğe minnettarız

Bakan Blinken ve Devlet Başkanı Herzog bir araya geldi: ABD'den gelen tüm desteğe minnettarız

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi. Herzog İsrail'in ABD'den gelen 'tüm destek için minnettar olduğunu' söyledi. İkili Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda (ICJ) Gazze'deki saldırı ve hak ihlalleri sebebiyle İsrail hakkında açtığı 'soykırım' davasını tartıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 7 Ekim'den bu yana Orta Doğu'ya yaptığı 4'üncü tur kapsamında İsrail'e gitti. İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'i Tel Aviv'de karşıladı. Herzog İsrail'in ABD'den gelen 'tüm destek için minnettar olduğunu' söyledi.

BBC'de yer alan habere göre, dün ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile görüştüğünü söyleyen Herzog, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda (ICJ) Gazze'deki saldırı ve hak ihlalleri sebebiyle İsrail hakkında açtığı 'soykırım' davasına işaret ederek 'endişelerini' dile getirdi.

Güney Afrika'yı 'riyakarlık' ile suçlayan Herzog, "Perşembe günü, Güney Afrika'nın İsrail'i sözde soykırım yapmakla itham ettiği Lahey'deki ICJ'de yasal süreç başlayacak. Bundan daha acımasız ve abes bir iddia yok" dedi.

'KONUŞMALAR İÇİN SABIRSIZLANIYORUM'

Herzog ile birlikte basın mensuplarına açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Blinken da İsrail'e gelmeden önce Türkiye, Yunanistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün ve Suudi Arabistan gibi ülkeleri ziyaret ettiğini hatırlatarak 'bu liderlerden duyduklarının bazılarını cumhurbaşkanı (Herzog) ile paylaşmak istediğini' söyledi.

Ziyaretinin ilerleyen zamanlarında Gazze'de rehin tutulan İsraillilerin aileleri ile de bir araya gelmeyi ve rehinlerin 'evlerine geri getirmek için gösterilen amansız çabaları' ele almayı umduğunu kaydeden Blinken, "Konuşacak çok şey var, özellikle de bundan sonrası hakkında... Bu konuşmaları yapmak için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

İsrail ziyareti öncesi BAE’nin başkenti Abu Dabi’de BAE Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile bir araya gelen Blinken, BAE'deki temaslarının ardından Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a geçerek, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşmüştü. Blinken'ın İsrail'in ardından Filistin ve Mısır'ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN